Prefabrik Evler Kaç TL’ye Yapılıyor?

Prefabrik Evler Kaç TL’ye Yapılıyor?

Prefabrik ev alırken neye dikkat etmek gerekir, Prefabrik evler kaç TL’ye mal olur?

A+A-

Prefabrik ev yapımı maliyetleri merak ediliyor. Arsanın metrekaresi ve kaç metrekare ev yaptıracağınız da maliyette belirgin değişiklik göstermektedir.

Prefabrik evler son zamanlarda çok fazla tercih edilmeye başlandı. Pandemi sonrası vatandaşlar, kafa dinlemek için köylerinde bir arsaları varsa hemen bir prefabrik ev yaptırmayı tercih ediyorlar. Ancak bu prefabrik evlerin ne kadara mal olacağı merak ediliyor. İşte prefabrik evler kaç TL’ye mal olur? sorusunun yanıtı

PREFABRİK EVLER KAÇ TL’YE YAPILIYOR?

Prefabrik ev yapımında normal betonarme binalardaki gibi çok derin bir temelli bir zemine ihtiyaç duyulmamaktadır. Prefabrik ev için zemin ortalama 30 cm yükseklikte beton bir zemin olmalıdır.

En çok tercih edilen 2+1 plandaki 64 ve 82 m2 ile 3+1 plandaki 100 m2 betonarme ve prefabrik evlerin zemin beton maliyetlerini kabaca şöyledir; düz bir arsada 64 m2 prefabrik ev zemin betonu 2022 ocak fiyatlarıyla yaklaşık 22.000 TL’dir. Aynı zemin üzerine ekstra hafriyat gerektirirse 50 ila 55.000 TL arasında farklılık göstermektedir.  82 m2 prefabrik ev zemin betonu yine 2022 ilk ayına göre bakılırsa, fiyatı 28.000 TL iken betonarmede bu fiyat 70.000 TL’ye çıkmaktadır. 100 m2 prefabrik ev zemin betonu 33.000 TL iken bu fiyat betonarme evlerde 80.000 TL ve üzerine çıkmaktadır.

Prefabrik ev temel maliyetine üretici firmanın verdiği zemin betonu planına göre, kalıp işçiliği ve beton atma işlemleri de içinde yer alır. Evin zemin betonu ve daha sonraki tüm kurulumu zaten prefabrik ev üretici firma sorumluluğunda yer almaktadır. Zemin betonunda görüldüğü gibi prefabrik ev betonarme konut modeline göre oldukça ekonomik bir konut çeşidi olarak tanımlanmaktadır.

Nakliye konusunda ise temel etken tercih edilecek ev modelinin büyüklüğü yani metrekaresidir.  Örneğin bu yazıda örneklendirdiğimiz 2+1 64 ve 82 m2 evler tek tır veya kamyonla Türkiye’nin her yerine gönderilebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.