Prefabrik Ev Fiyatları 2021

Prefabrik Ev Fiyatları 2021

Pandemi ve depremlerin ardından prefabrik evlere olan talep 2-3 katına çıktı. Şehir merkezi dışında küçük arsa alanlar prefabrik ev yerleştirerek müstakil yaşam sürüyor. Peki prefabrik ev fiyatları 2021'de ne kadar oldu?

A+A-

Koronavirüs salgını nedeniyle şehir merkezlerinin uzağında yaşamak isteyen ve depremler nedeniyle daha güvenli olduğu için yatay mimariyi tercih edenler prefabrik evlere yöneldi. Kırsal alanda küçük bir arsa alanlar buraya prefabrik ev yapıp vaktinin bir kısmını burada geçiriyor. 

PREFABRİK EVLER NEDEN TERCİH EDİLDİ?

Prefabrik evlerin tercih edilmesinin en önemli nedeni fiyatı oldu. Standart koşullarda bir ev yapılmak istendiğinde harcanması gereken tutar malzeme ücreti, işçilik, plan program ve diğer masraflar ise çok yüksek rakamlara ulaşabiliyor. Ancak prefabrik evlerde nakiye kurulum ücreti dahil çok daha uygun fiyatlarla ev sahibi olunabiliyor. 

Prefabrik ev seçimlerinde ikinci tercih ise istenilen büyüklükte, şekilde ve katta evin kolay ve hızlı bir şekilde yapılması. Öyle ki vatandaşlar kendi tercihlerine göre prefabrik ev alabiliyor ve ödemelerini kullanılan malzemeye göre yapıyorlar. Prefabrik evler için bir diğer tercih unsuru ise prefabrik evlerin görümlerinin şık olması. 

EN UCUZ PREFABRİK EV FİYATI NE KADAR

Prefabrik evlerin en çok tercih edilen modellerinde fiyat aralığı 30 bin TL ile 500 bin TL arasında değişiyor. 30.000 TL'ye satılan evler 50 metrakareden küçük ve tek katlı evler olurken fiyatlar evin büyüklüğü, kat sayısı ve kullanılan malzeme türüne göre artıyor.

(40 metrekare büyüklüğünde bir prefabrik ev görünümü)

Ortalama fiyat listesi ise şöyle;

2+1 Prefabrik Ev Fiyatı

Ortalama büyüklük 75 metrekare olurken fiyat aracılığı 70 bin TL ile 80 bin TL arasında değişir. 

3+1 Prefabrik Ev Fiyatı

Ortalama büyüklük 100 metrekare olurken fiyat aracılığı 90 bin TL ile 100 bin TL arasında değişir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.