Pekdaş: Folkart Basmane Çukuru Projesine Ruhsat Vermedik

Pekdaş: Folkart Basmane Çukuru Projesine Ruhsat Vermedik

Konak Belediye başkanı Sema Pekdaş, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin Basmane Çukuru imar planlarının mahkeme tarafından durdurulmasının ardından yaptığı "Konak Belediyesi ruhsatı iptal etsin" çağrısına yanıt verdi. Başkan Pekdaş, "proje için ruhsat

A+A-

Konak Belediyesi’nin 2017 yılının son meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Sema Pekdaş, meclis toplantısında ayrıca İzmir 5. İdare Mahkemesi’nin ‘Basmane çukuru’ olarak da bilinen, Basmane’deki 20 bin 855 metrekarelik alanın mevcut imar planlarını iptal eden kararı ile ilgili de açıklamada yaptı.

Mahkemenin iptal kararının ardından Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nce yapılan açıklamada “Konak Belediyesi verdiği ruhsatı da hemen iptal etmelidir” şeklinde yanlış bir ifadenin yer aldığını dile getiren Pekdaş, Konak Belediyesi’nin verdiği herhangi bir ruhsatın olmadığını açıkladı. Pekdaş, “İlgili firma TMSF’den bu alanı yaklaşık 80 milyon Dolar ödeyerek aldı. Bu para neredeyse Konak Belediyesi’nin bir yıllık bütçesi kadar… Bu parayı ödeyerek bu yeri satın alan firma bizden ruhsat talebinde bulunmadı. Ortada olmayan bir ruhsattan söz ediliyor. Dolayısıyla ruhsat vermedik ki ruhsatın iptali söz konusu olsun” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.