Özel Bankalar Konut Kredisi Faizlerini Artırdı!

Özel Bankalar Konut Kredisi Faizlerini Artırdı!

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra kamu bankaları faiz oranlarını 1,21'e kadar düşürürken özel bankaların çoğu konut kredisi faizlerini artırdı. Özel bankalarda en düşük faiz 1,42'ye yükselirken en yüksek faiz 2,39'a çıktı.

A+A-

Merkez Bankası'nın Ekim ve Kasım aylarında politika faizlerinde indirime gitmesinin ardından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredi faizlerini 1,29'a kadar düşürdü.

Özel bankalarda ise faiz indiriminin aksine faiz artırımı gerçekleşti. Birçok özel banka konut kredisi faiz oranlarını artırdı. 

Geçtiğimiz ay Merkez Bankası kararından sonra konut kredisinde indirime giden tek banka Kuveyt Türk olmuştu. Konut finansman kar oranını geçen ay 1,37'ye düşüren Kuveyt Türk bu ay oranları yükselterek 1,42'ye çıkardı. 

Özel bankalardan en düşük oranlarla kredi sağlayan bankalardan olan Akbank faiz oranlarını 1,39'dan 1,49'a, Yapı Kredi 1,44'ten 1,64'e, TEB 1,58'den 1,84'e Garanti Bankası 1,48'den 1,68'e çıkardı.

En yüksek faiz oranı da yüzde 2'den yüzde 2,39'a çıktı. En yüksek faiz oranını yüzde 2,39 ile HSBC ve yüzde 2,09 ile Şekerbank veriyor.

Bankaların güncel konut kredisi faiz oranları şu şekilde;

banka-konut-kredisi-faiz-oranlari.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.