Otopark Yönetmeliği Değişiyor!

Otopark Yönetmeliği Değişiyor!

İzmir Ticaret Odası’nın meclis toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum otopark yönetmeliği ile ilgili yeni düzenleme yaptıklarını, parselinde otopark sorununu çözemeyen müteahhitlerin bölge otoparkları ile çözebileceğini söyledi.

A+A-

İzmir Ticaret Odası’nın ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleşen meclis toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Otopark Yönetmeliği ile ilgili konuşan Murat Kurum yönetmelikte değişiklik yapılacağını, yeni yönetmeliği ocak ayına yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Bakan Kurum’a iletilen sorunlar ve bakanın konuyla ilgili cevapları şu şekilde.

Binalar sahiplerine teslim edildikten sonra kontrol edilecek mi?

Binalarda oturanlar tarafından taşıyıcı sistemlere zarar verilebiliyor. Binaların 5 yıllık periyotlar halinde denetlenmesi için çalışmalarımız var. Bina Kimlik Sistemi veya başka bir sistemle kontrol etmeyi hedefliyoruz.

İzmir’in imar Yönetmeliği Ne Zaman Onaylanacak?

İzmir’in imar yönetmeliğinin onaylanması için arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah en yakın zamanda yönetmeliği onaylayacağız.

İşlemlerin Dijital Ortama Taşınması İle İlgili Çalışmalar

Her şeyi dijital ortamda yapmak istiyoruz. Coğrafi Sistemler Genel Müdürlüğü ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüz ruhsattaki imzaların sayısını da azaltacak çalışmaları yapıyor. En kısa zamanda yürürlüğe koyacağız.

Otopark Yönetmeliği Uzatılacak Mı?

Otopark yönetmeliği ile ilgili kanun çalışmamız var. Otopark yapılması için ilçe belediyelere yetki vereceğiz. Otopark sorununu parselinde çözemeyen müteahhitler bölge otoparkları ile çözecek. Otopark yönetmeliği ile ilgili yeni düzenlemeyi ocak ayına yetiştirmeyi planlıyoruz. Yetişmezse de sonraki aylarda yürürlüğe girecek.

Kentsel Dönüşüm Projelerinde İmar Artışı Verilecek Mi?

Ada bazında yapılacak kentsel dönüşüm projelerinde imar artışı verilebilir. Az katlı binalarda da bazı çözümler bulabiliriz. Ama vatandaş şunu istiyor. 120 metrekarelik evimi vereyim 120 metrekarelik yeni evimi alayım diyor. Bu süreçte kira yardımı ve taşınma yardımı alırsam evimi dönüşüme verebilirim diyor. Bu yüzden kentsel dönüşüm istediğimiz seviyede ilerlemiyor. İzmir’deki projelerimize destek olmaya hazırız. Herkes bir köşesinden tutarsa İzmir’i dönüştürebiliriz.

Yapı Denetim Şirketlerinin İlçelere Göre Belirlenmesi

İlçe bazında belirlediğimiz zaman Yapı Denetim firmalarının başka ilçelere taşınması söz konusu olabiliyor. Mevcut sistemin daha adaletli olduğunu düşünüyoruz. Yapı denetim çok önemli. Tarafsız bir tutum sergilemek zorunda. Bunu sağlamak için uğraşıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum