Otopark Yönetmeliği Acilen Değişmeli

Otopark Yönetmeliği Acilen Değişmeli

İzmir Ticaret Odası 67. İnşaat komitesi otopark yönetmeliğinin süresinin uzatılması ve değişmesi için girişimlere başladı. Ziya Dağlıer, yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle sektörün tamamen durma noktasına geleceğini söyledi.

A+A-

İzmir Ticaret Odası 67. İnşaat komitesi olağan toplantısında Otopark Yönetmeliği gündeme alındı. Komite üyeleri Otopark Yönetmeliği’nin neden değişmesi gerektiği ile ilgili gerekçelerini hazırlayarak sürece müdahil oldu.

İzmir Ticaret Odası İnşaat komitesi üyesi ve İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) başkanı Ziya Dağlıer komitenin otopark yönetmeliği ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Mevcut otopark yönetmeliğinin uygulanmasının mümkün olmadığını belirten Dağlıer, otopark yönetmeliğinin öncelikle ertelenmesi gerektiğini daha sonra sektör paydaşlarının da görüşleri alınarak yönetmelikte değişiklikler yapılması gerektiğini ifade etti.

OTOPARK YÖNETMELİĞİ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DURMA NOKTASINA GETİRECEK

1 ocak 2020 itibariyle yürürlüğe girecek olan otopark yönetmeliğinin inşaat sektörünü durma noktasına getireceğini belirten İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı Ziya Dağlıer, “Mimari projeler yapılırken, bitişik nizamda daire başına 1 otopark yapılması fiilen mümkün değildir. Kentsel dönüşüm projelerinde ve eski yerleşim alanlarında da bu yönetmeliği uygulamak mümkün değil. İnşaat sektörü çeşitli yönetmelik değişiklikleri nedeniyle yaklaşık 2 yıldır çok yavaş ilerliyor. Otopark yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle krizde olan sektör tamamen durma noktasına gelecektir” dedi.

BİRÇOK SEKTÖR İŞ YAPAMAZ HALE GELECEK

Dağlıer sözlerini şu şekilde sürdürdü, “İnşaat sektörünün ülke ekonomisinin lokomotifi olduğunu hatırlatan Dağlıer, “İnşaat sektörünün sekteye uğraması 200’den fazla sektörün de sekteye uğramasına neden olacaktır. İnşaattaki kriz yüzünden zor günler geçiren birçok sektör tamamen iş yapamaz hale gelecektir. Yönetmelik değişiklikleri sonucu yara alan inşaat sektörünün toparlanması uzun bir süreç alacaktır.”

ESKİŞEHİR'DE MÜTEAHHİTLER TOBB'UN SÜRECE DAHİL OLMASINI İSTİYOR 

Türkiye genelindeki müteahhitlerin otopark yönetmeliğinin değişmesi için Ticaret Odaları aracılığıyla girişimlerde bulunduğunu söyleyen Dağlıer, "Eskişehir Ticaret Odası inşaat komitesi de otopark yönetmeliği ile ilgili bir gerekçe hazırlayarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne yolladı. Eskişehir'deki meslektaşlarımız TOBB'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iletişim kurarak otopark yönetmeliğinin değiştirilmesi konusunda destek talep etmiş. Otopark yönetmeliği sorunu sadece İzmir'in sorunu değil. Tüm Türkiye'de meslektaşlarımız bu konuda sıkıntı yaşıyor. Bakanlığın ivedilikle çözüm üretmesi gerekiyor. 

otopark-yonetmeligi.jpg

Eskişehir Ticaret Odası İnşaat Komitesi tarafından TOBB'a iletilen yazı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum