Önce Güvenilir Bina Yapıp Sonra Altyapı Sorununu Çözeceğiz

Önce Güvenilir Bina Yapıp Sonra Altyapı Sorununu Çözeceğiz

Meslek odalarının emsal artışı ile ilgili eleştirilerine yanıt veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Depreme dayanıklı bina yapmak zorundayız. Deprem olup bina yıkıldığında altyapıya bakılacak mı? Önce güvenilir bina sonra altyapı sorunu" dedi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin emsal artışı kararı ile ilgili yaşanan tartışmalar hakkında SonSöz TV'de Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur ise dava sinyali veren odalara tepki gösterdi.

BAŞKA ÇAREMİZ YOK

Odaların emsal artışı kararına itiraz edeceği söylentileri hakkında 'dayanıklı bina' vurgusunda bulunan Başkan Batur, "Az hasarlılar ile ilgili bir karar yoktu. Onlar az hasarlı zaten. Biraz da korumamız lazım. Az hasarlıya verilmesi gibi bir şey yok. Bugün bu karar alınacak. Allah korusun, bir şey olunca olacak bu. Diğer türlü her tarafa yaparsak korumacılık anlayışının önüne geçiyor. Önümüzdeki süreç ne gösterecek, göreceğiz. Teknik olarak hepimiz onu biliyoruz. Depreme dayanıklı bina yapmak zorundayız. Deprem olup bina yıkıldığında altyapıya bakılacak mı? Önce güvenilir bina yapıp sonra altyapı sorununu çözeceğiz. Başka çaremiz yok. Dönem böyle bir dönem, depremin ne zaman geleceğini bilmiyoruz" dedi.

TUNÇ BAŞKAN DOĞRU BİR KARAR VERDİ

İzmir'in en büyük dezavantajının yapı envanterinin yaşlı olduğuna dikkat çeken Başkan Batur, "Deprem kaçınılmayacak bir gerçek. Geçtiğimiz gün yine oldu. İzmir deprem kuşağının tam göbeğinde olan bir yer. İzmir'in en büyük şanssızlığı; yapı envanterinin çok eski olması. Bizim 1968’de yapımı olan apartmanlarımız var. Deprem gerçeği var ve başımıza geldi. O zaman biraz daha kentle ilgili kararlar alma ihtiyacı hissettik. Depremin karşısında alacağımız en önemli önlem; depreme dayanıklı güvenilir bina üretmek. Depreme dayanıksız binalardan kurtulmak. Çünkü onlar yıkıldığında tabut görevi görecek. Biz depreme dayanıklı binalar yapmak mecburiyetindeyiz. Apartman bölgelerinde dönüşüm yapalım, diyenler var. Kaç senede yapılıyor? Biz 300 hektarlık alanda başladık, 2 senedir sürüyor. Gerçekleri söylemeliyiz. Depremler gelir geçer ancak revizyon imar planı bitmez. Bu konuda Tunç Başkan doğru karar verdi ilk etapta. K bölgeli… " diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.