Okmeydanı'nda Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Okmeydanı'nda Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Uzun yıllar boyunca yaşanan tapu sorununun 2014 yılında çözülmeye başlandığı Okmeydanı'nda sıra kentsel dönüşümde. Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm Van Blokları kentsel dönüşüm projesiyle başlıyor.

A+A-

Beyoğlu İlçesi’nin Okmeydanı semtinin 1/5000 ölçekli Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Nazım İmar Planı ilk olarak 13 Ağustos 2012 tarihinde onaylandı. 

İmar planı onay sürecinin ardından, bölgede geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı ve  Okmeydanı’nda hak sahibi olanlara, söz konusu planın ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın öngördüğü koşullar çerçevesinde hak sahipliği belirleme çalışması yapılması ve bunun yanı sıra, Tarihi Sit Alanı olarak tescil edilen alanların boşaltılarak, yeni hak sahipliğinin, Okmeydanı’nın diğer alt bölgelerinde düzenlenmesi hedeflendi. 

2012 yılından bu yana yapılan imar değişiklikleri ile yeni bir Okmeydanı hayata geçirilmesi planlanıyor. Bölge halkının merakla beklediği kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandırıldı. 

Dönüşüm Van Blokları'ndan başlıyor
Okmeydanı'nda tapu sorunun aşılması ile bölge halkı  ‘dönüşüm ne olacak?' diye sormaya başladı ve beklenen hamle geldi. 

17 Aralık Pazar günü Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Okmeydanı’nda beklenen kentsel dönüşüm için, hak sahiplerinin tamamıyla uzlaşma sağlandığı Van Blokları sakinleriyle görüştü. Başkan Demircan ve Yıldırım, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Van Blokları'ndan başlayacaklarını açıkladı. 

Okmeydanı nasıl olacak?
Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi ile Cami, Okul, Sağlık Merkezi, Eğitim, Kültür, Sanat ve spor merkezleri inşa edilecek. Haliç’ten, Mecideyeköy’e uzanan, Türkiye’nin en görkemli bulvarı, Okmeydanı’nın cazibe merkezi olacak. Fatih Sultan Mehmet Han Bulvarı, 2 bin 5000 kişiye;  kültür, turizm ve ticaret sektörlerinde istihdam imkanı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.