Okmeydanı Fetihtepe'de Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Bugün Temel Atılıyor!

Okmeydanı Fetihtepe'de Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Bugün Temel Atılıyor!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan Okmeydanı Şehir Yenileme Projesi kapsamında kapsamında 778 adet konut ile 159 iş yeri için bugün temel atma töreni yapılacak.

A+A-

İstanbul’da kentsel dönüşüm projeleri ile alakalı olarak somut bir adım daha atılıyor. Beyoğlu ilçesinin merkezi alanlarından Okmeydanı’nda uzun yılların hayali olan proje için temel atma töreni yapılacak. Okmeydanı Şehir Yenileme Projesi kapsamında Fetihtepe 1. Etap için inşa çalışmaları başlıyor.

YIKIMLAR TAMAMLANDI TEMEL ATILACAK!

Fetihtepe 1. Etap Temel Atma Töreni’ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve hak sahipleri katılacaklar. Projenin başlayabilmesi için Fetihtepe Mahallesi 3550 Ada’dan çalışmalar başlatılmıştı. Burada hak sahipleri ile anlaşma sağlanarak yıkımlar başlamıştı. Bu yıkım çalışmaları tamamlandı ve artık inşaat çalışmalarına başlanılacak. 

778 KONUT, 159 İŞ YERİ İNŞA EDİLECEK

Emlak Konut GYO tarafından hazırlanan projenin inşaatı temel atma töreni ile beraber başlayacak. Buna göre bölgede yıkılan 778 adet konutun yerine 778 adet yeni konut inşa edilecek. Yıkılan 166 dükkan için de projede 159 dükkan yer alıyor. Bu inşa edilecek yapılar inşaatın tamamlanması ile hak sahiplerine teslim edilecek.

18 AYDA TAMAMLANACAK

Fetihtepe 1. Etap Projesi kapsamında yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi 18 ayda tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilecek. Projenin tamamı ise 1,5 milyon metrekarelik bir alanı kapsıyor ve etap etap inşaat faaliyetleri yapılacak. Bu proje tamamen sona erdiğinde Okmeydanı’nda 8.300 bina yapılmış ve 25.000 bağımsız bölüm inşa edilmiş olacak.

OKMEYDANI'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK!

Yapılacak olan projenin inşaat çalışmaları sona erdiğinde hak sahiplerine depreme dayanıklı, otopark sorunu çözülmüş, yeşil alanı baskın nitelikte evler teslim edilecek. Aynı zamanda bu proje ile Okmeydanı’nın çehresi de tamamen değişmiş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.