Narlıdere’de Dönüşüm Başladı!

Narlıdere’de Dönüşüm Başladı!

İzmir’in Narlıdere ilçesi 2. İnönü mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. 124 malik ve belediyeye ait olan parsellerde hayata geçirilecek olan İzmir 35 projesinin temeli atıldı.

A+A-

11.500 metrekare alanda 3 blok olarak yükselen İzmir 35 kentsel dönüşüm projesi toplam 190 bağımsız bölümden oluşuyor. 124 malik ve belediyeye ait olan parsellerde 82 riskli yapının yıkımı tamamlandı. Malikler inşaat tamamlanana kadar başka yerlerde ikamet edecek.

izmir-35-narlidere.jpg

BELEDİYE DE SORUMLULUK ALDI

Narlıdere Belediye Başkanlığı, kentsel dönüşüm çalışmalarında aksaklık yaşanmaması ve sürecin hızlandırılması için kendi parsellerini de kentsel dönüşüm projesine dahil etti. Belediye, riskli yapıların dönüştürülmesi için önemli bir rol oynadı. Narlıdere Belediyesi de diğer malikler gibi yüklenici firma ile anlaşmaya varıp kentsel dönüşüm projesinin start almasının ve depreme dayanıksız yapıların dönüşmesinin önünü açtı.

narlidere-kentsel-donusum-temel.jpg

PROJEYİ İZMİR 35 YAPI ÜSTLENDİ

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 82 adet riskli yapının yıkılması ve yerine 190 konutluk modern bir sitenin yapılması işini İzmir 35 Yapı üstlendi. Hak sahipleri ve belediye ile anlaşmaya varan ve projenin çizimlerini tamamlayan İzmir 35 Yapı, inşaat ruhsatını alıp inşaata başladı. Projedeki A ve B bloğundaki dairelerin tamamı maliklere tahsis edildi. Belediye Başkanlığına da 24 bağımsız bölüm verildi. Projenin tamamlanmasıyla beraber belediyenin kasasına en az 50 milyon lira girecek.

whatsapp-image-2021-12-08-at-14-53-48.jpeg

ZARAR DA ETSEM PROJEYİ TAMAMLAYACAĞIM

İnşaat maliyetlerindeki fahiş fiyat artışlarına değinen İzmir 35 Yapı yönetim kurulu başkanı İrfan Çiftçi, “İnşaat malzemelerindeki fiyat artışından dolayı projenin maliyetini öngöremiyoruz. Bu projeden para kazanmasam da, zarar etsem de inşaatı tamamlayıp buradaki maliklere dairelerini teslim edeceğim” dedi.

İrfan Çiftçi proje alanında belediye başkanı Ali Engin ve belediye bürokratlarına sunum yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.