Müteahhitleri Bankalar Batırıyor!

Müteahhitleri Bankalar Batırıyor!

İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı ve İZTO 67. İnşaat komitesi meclis üyesi Ziya Dağlıer müteahhitleri konkordatoya götüren 3 aşamadan söz ederek, “Müteahhitleri bankalar batırıyor” dedi.

A+A-

İzmir Ticaret odası meclis toplantısında söz alan İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı Ziya Dağlıer müteahhitlerin sorunlarını anlattı. Dağlıer şu ifadeleri kullandı, “Ülkemizde yaşanan ekonomik krizden kaynaklı olarak İzmir’de konkordato ilan eden 50 firmadan 20 tanesi ne yazık ki inşaat şirketi. Müteahhitler Federasyonu başkanı olmamdan ve bu mecliste meslektaşlarımı temsil etmemden dolayı gittim konkordato ilan eden arkadaşlarla birebir görüştüm. Konkordato sürecine götüren 3 ana sebep öne çıkıyor. Birinci neden bankalardır, ikincisi köşe parsellerdeki yüksek oranlar, üçüncüsü ise yanlış danışmanlık. Düşük faizle müteahhitlere çok büyük krediler veren bankalar krizle beraber faiz oranlarını yüzde 300-400 oranında artırınca meslektaşlarımız zor durumda kaldı. Müteahhitleri ekonomik kriz değil bankalar batırıyor” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI ART ARDA ÇIKAN YÖNETMELİKLERLE UYGULANAMAZ HALE GELDİ

İnşaatçıların sorunu hepimizin ortak sorunudur diyen Ziya Dağlıer sözlerini şu şekilde sürdürdü, “2012 yılında çıkarılan kamuoyunda kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen afet riski altındaki binaların dönüşümü yasası art arda çıkan yönetmeliklerle uygulanamaz hale gelmiştir. Yangın yönetmeliği, otopark yönetmeliği, yeni imar yönetmeliği kentsel dönüşümün yapılmasına müsaade etmemektedir. Eski binaları yıkıp, yeni bina yapılması için hak sahiplerine cazip bir teklifle gitmek zorundayız. Eğer mevcut evinden daha küçük bir ev verirseniz insanlar evini yıktırmak istemez. Yangın yönetmeliği, otopark yönetmeliği, ve imar yönetmeliğinin yeniden ele alınması gerekiyor. Biz 67. İnşaat komitesi olarak bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki haftalarda Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndan ilgili arkadaşlarla da bir araya gelip bu konuda daha kapsamlı bir çalışma yapacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.