Müteahhitler Kentsel Dönüşüm İhalelerinin Tamamına Teklif Verecek

Müteahhitler Kentsel Dönüşüm İhalelerinin Tamamına Teklif Verecek

İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) başkanı Ziya Dağlıer geniş katılımla kuracakları yeni şirketle İzmir’deki kentsel dönüşüm ihalelerinin tamamına teklif vereceklerini ve kentin dönüşmesinde önemli bir rol oynayacaklarını ifade etti.

A+A-

30 Ekim İzmir depreminin ardından kentteki kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler kentsel dönüşümü hızlandırmak için girişimlerini hızlandırdı. Müteahhitler de kentsel dönüşümün hızlı ilerlemesi için güçbirliği yapma kararı aldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE MÜTEAHHİTLER BİR ARAYA GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve belediye bürokratları geçtiğimiz haftalarda İzmir Ticaret Odası başkanı Mahmut Özgener ve inşaat sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi. Önceki yıllarda ihaleye çıkan Uzundere, Ege mahallesi ve Örnekköy kentsel dönüşüm ihalelerine İzmirli firmaların katılmadığını belirten Soyer müteahhitlerden kentsel dönüşüm projelerine öncelik vermesini istedi. Bu çağrıya yanıt veren İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm projelerine katılmak için çok ortaklı yeni bir şirket kurmak için çalışmalara başladı.

İHALELERİN TAMAMINA KATILACAĞIZ

İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı Ziya Dağlıer ortaklık yapısını  belirlemek şirketi kurmak için çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, “İzmirli müteahhitler olarak İzmir’in dönüşmesinde rol almak istiyoruz. Bunun için geniş katılımlı yeni bir şirket kuracağız. Üyelerimiz ve meslektaşlarımızla görüşüyoruz. Yakın zamanda çalışmalarımızı tamamlamış olacağız.  Sermayelerimizi birleştirip güçlü bir şekilde elimizi taşın altına koyacağız. Hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de diğer kamu kurumlarının kentsel dönüşüm projelerinde yer almak istiyoruz. Çok fazla karlılık gözetmeden tüm kentsel dönüşüm projelerine teklif vermeyi hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.