Müteahhit Mantığıyla 1.200 Konut Yapılacak Yere 276 Konut Yaptık

Müteahhit Mantığıyla 1.200 Konut Yapılacak Yere 276 Konut Yaptık

Kınık Belediye başkanı Sadık Doğruer, TOKİ'ye 60 bin metrekarelik alan arazi devrettiklerini belirterek, "Müteahhit mantığıyla buraya 1.200 daire yapılır. Sıkışık ve dik yapılaşma yerine biz yatay mimari ile 276 yaptık" dedi.

A+A-

Kınık'ta memurların konut ihtiyacını TOKİ ile anlaşarak ve 60 bin metrekarelik belediye arazisini devrederek çözdüklerini belirten Kınık Belediye başkanı Sadık Doğruer, "Kınık'a geldiğim zaman burada görev yapan memurlar, öğretmenler Bergama'da yaşıyorlardı. Önceliğim de bu kesimi Kınık'tan çıkarmamak oldu. Bu kapsamda Öğretmenevi'nin projesini hep birlikte oluşturduk. Samimiyeti bozmadan burayı butik ilçe düşünüyorum. TOKİ ile anlaşma yaptık. 60 bin metrekare verdik. Müteahhit mantığında yapsak bin iki yüz konut yapılır ancak biz 276 konut yaptık. Bir yaşam kenti ama iç içe sıkışık ve dik mimari ile değil. İkinci etabını yapmak istiyoruz. Rahat yerleşim, ucuz konut memuru da burada tutar." dedi.

ALTYAPI SORUNUNUN YÜZDE 50'SİNİ ÇÖZDÜM

Kınık'ta belediye başkanlığının ikinci dönemini icra edecek olan Doğruer yeni dönemdeki projelerini şu şekilde sıraladı, "Kınık'a İhtisasa Dayalı Tarım Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak büyükbaş hayvan çiftlikleri, süt işleme tesisleri, et işleme tesisleri, biyogaz tesisleri, yem fabrikası, çiftçi eğitim merkezi, ziraat meslek lisesi, yem fabrikası ve diğer tesis ve işletmelerde bin kişi istihdam edilerek ilçemizdeki işsizlik sorunu azalacak. "Doğalgaz olmadan oraya gelmem" diyen yatırımcılar için Kınık'a doğalgazı getirttim. Alt yapı sorununun yüzde 50'sini çözdüm. Tarım ve Hayvancılık bölgesine uygun, bu dokuyu bozmayacak şekilde bu bölgeyi harekete geçirmeye daha çok gayret edeceğiz. Kömür madenimiz ise Temmuz ayında açılacak. Bu bölge yaklaşık olarak bin 200 kişiye istihdam sağlayacak. Buradaki madenin tam randımanlı olarak toplamda 8 milyon ton rezervi var. Buradan maden sayesinde kamyonculuk sektörü de gelişecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.