Menderes-Gümüldür Yolunda Genişletme Çalışmaları Başlıyor

Menderes-Gümüldür Yolunda Genişletme Çalışmaları Başlıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Menderes-Gümüldür arasında bulunan 25 kilometrelik yolun genişletmek için düğmeye bastı.

A+A-

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan özellikle yaz mevsiminde büyük yoğunluğun yaşandığı Menderes-Gümüldür arasındaki 25 kilometrelik yol için düğmeye bastı.

Adnan Menderes Havalimanı ile Menderes’in merkezine kadar olan bölümde yol genişletme çalışmalarını sürdüren Karayolları, son olarak havalimanı kavşağı ve Gaziemir arasındaki düzenlemeleri büyük oranda tamamlamıştı. Bakanlık, Menderes’in Kuşadası ayrımı olarak da bilinen Küner Kavşağı’ndan itibaren Gümüldür’e ve oradan Seferihisar’a giden kavşağa kadar olan bölümü büyütecek.

Menderes-Gümüldür Ayrımı (Seferihisar-Kuşadası) İl Yolu Projesi adı verilen çalışma için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusunu yaptı. Bakanlığın önümüzdeki günlerdeki onayından sonra çalışmalar kısa sürede bitirilecek. Mevcut yol gidiş-geliş olmak üzere dört şeritli hale gelecek.

Söz konusu proje kapsamında toplam 120 personel çalışacak  ve  30 ay içerisinde projenin tamamlanacak. Proje kapsamında yarma kazı çalışmalarında çıkarılan malzemenin uygun özelliklere sahip olması halinde dolgu işlemlerinde kullanılacak. Öncelikli olarak malzeme ihtiyacı yarma kazısından karşılanacak. Ancak proje kapsamında ilave malzeme sahasında ihtiyaç duyulması durumunda bölgede Karayolları Bölge Müdürlüğü veya özel teşebbüs tarafından işletilen ruhsatlı, çevre izinleri alınmış ocaklarından temin edilecek. Proje kapsamında kırma-taş, agrega gibi malzeme hali hazırda işletilen mevcut tesislerden temin edilecek. Aynı zamanda beton ihtiyacı da bölgede satın alma yolu ile karşılanacak. İhtiyaç malzeme temin yerlerinin netleştirilmesi veya belirlenmesi ihale aşaması sonrası yüklenici firma ve Karayolları tarafından yapılacak. Öte yandan proje kapsamında malzeme ocağı ve diğer yardımcı tesislerin (kırma-eleme-yıkama, asfalt plent, hazır beton) işletilmesi planlanmıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum