Mavişehir'deki 100 Dönüm Araziye Ne Yapılacağı Belli Oldu

Mavişehir'deki 100 Dönüm Araziye Ne Yapılacağı Belli Oldu

TOKİ’ye ait Mavişehir’deki 100 dönümlük arazinin kaderi belli oldu. Diyarbakırlı İşadamı Ali İhsan Kaya’nın takas yöntemiyle TOKİ’ye bıraktığı arazinin yarısı millet bahçesi diğer yarısı da spor alanı olarak kullanılacak.

A+A-

İzmir’in Çiğli ilçesi sınırlarında bulunan mülkiyeti Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) ait 100 dönümlük spor alanı imarlı arsanın durumu netleşti. Diyarbakır eski Spor Kulübü Başkanı Ali İhsan Kaya’nın yıllar önce satın aldığı arazi için daha önce stat projesi de geliştirilmişti. İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ı da karşı karşıya getiren stat projesi gerçekleşmeyince arazinin tapu sahibi Kaya, bakanlığa başvurarak takas yöntemini uyguladı. Ankara’da mülkiyeti TOKİ’ye ait başka bir arazi verilen Kaya, İzmir’den çekilirken arazi için Karşıyaka Spor Kulübü “bize verin” çağrısında bulunmuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İZVAK Başkanı Ali Erten’in de aralarında bulunduğu heyet bölgede araziyi incelerken Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı da teşekkür etmişti. Mülkiyeti Çiğli’de olduğu için Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de arazinin millet bahçesi olarak ayrılması yerine kulübe verilmesini istedi. Gümrükçü ayrıca, Çiğli Belediyespor’a da bölgeden yer ve kullanım hakkı talebinde bulundu.

TOKİ, yapılan görüşmelerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vasıtasıyla arazi ile ilgili kararını netleştirdi. Uygulanacak yönteme göre 100 dönümlük arazinin yarısı millet bahçesi modeli bir uygulamayla halkın kullanımına açılacak. Geriye kalan kısmı ise Karşıyaka Spor Kulübü’ne tahsis edilerek spor faaliyetleri gerçekleştirilecek. Sportif amaçlı kullanımdan Çiğli de yararlanabilecek.

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü’nün Millet Bahçesi projesi için önerdiği Sasalı’daki geniş arazi ile ilgili çalışmalar ise sürüyor. AK Parti Çiğli Belediyesi Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe ve meclis üyelerinin de takip ettiği süreç sonucunda sınırlar belirlendikten sonra mülkiyeti hazineye ait Sasalı Hayvanat Bahçesi yolu üzerindeki geniş araziler halkın kullanımına açılacak. Rekreasyon alanı kullanımı getirilerek milletin kullanımına tahsis edilecek.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.