Markalı Konutlarda Yabancıya Satış Arttı

Markalı Konutlarda Yabancıya Satış Arttı

Dövizdeki artışla beraber Türkiye'deki konutlar yabancı yatırımcılar için cazip bir yatırım haline geldi. Yurtdışındaki yatırımcıların Türk gayrimenkul pazarına ilgisi artarken markalı konut projelerinde konutların yüzde 11'i yabancılara satıldı.

A+A-

Markalı konut projelerinde yabancı alıcıların oranı yeni bir rekor kırdı. REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre ağustos ayında, markalı konut projelerinin yüzde 11'i yabancı yatırımcılara satıldı. Yabancıya satışlarda son altı ayın ortalaması yüzde 9. Yabancı yatırımcılara satışlar nisan ayında yüzde 8, mayıs ayında yüzde 7, haziran ayında yüzde 10, temmuz ayında ise yüzde 9 olarak kaydedildi. 

Markalı projelerden konut satın alan müşterilerin Ağustos ayında peşinat kullanım oranının yüzde 34 olduğunu ifade eden GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin "Banka kredisi kullanım oranı yüzde 17 ve senet kullanım oranı yüzde 49 oranında gerçekleşti. Bu veriler, konut alıcısının, kredi faizinin yükselmesiyle, firmaların sunduğu kampanya ve ödeme seçeneklerini değerlendirdiğini gösteriyor." dedi. 

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,17 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9 artış gösterdi. 

Ağustos ayında Hakkari'de metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 1,85 oranında artış gösterdi ve Hakkari, satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.