Küçükçekmece Kanarya Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Küçükçekmece Kanarya Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Küçükçekmece Kanarya mahallesi kentsel dönüşüm projesi için protokol imzalandı. KİPTAŞ tarafından yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları kısa süre içerisinde başlayacak.

A+A-

İstanbul Küçükçekmece'ye bağlı Kanarya Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. KİPTAŞ bugün Kanarya'da hayata geçirilecek proje için "İş Birliği Protokol İmza Töreni" düzenledi.

İmza törenine KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katılım sağladı. Törende konuşan Ali Kurt, Büyükçekmece Belediyesi ve ekibine teşekkür ederek, kentsel dönüşüm süreçlerinde KİPTAŞ'ın yoğun bir şekilde çalıştığını dile getirirdi. Ali Kurt kısa zaman içerisinde yeni yaşam alanlarının vatandaşlara teslim etmek için büyük uğraş içerisinde olduklarını belirtti. 

Proje içerisinde 713 hak sahibinin güvenli ve modern yapılarda yaşaması için ilk adım atıldı. 2013'de Kanarya Mahallesi'nde yer alan yapıların riskli alan olarak ilan edilmesiyle süreç başlamış ancak bürokratik nedenler dolayısıyla çalışmalar durma noktasına gelmişti. Yetkinin Belediye ve KİPTAŞ'a verilmesiyle süreç hızlandı ve vatandaşlarla uzlaşma sağlanarak çalışmalar hızlandı.

Bu süreç dahilinde kurulan kentsel dönüşüm ofisi ile vatandaşlar bilgilendirmeye devam edildi. Proje ile toplam 913 bağımsız birim ve 84 bin 78 metrekare yapı stoğu yenilenecek. Depreme dayalı konutların yanı sıra sosyal donatılar da inşa edilecek. 

Çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki gün Zeytinburnu'nda bir binada yaşanan çökmeyi hatırlatarak İstanbul'un yapı stoğunun tehdit altında olduğunu belirtti. Yapı stok konusunun oldukça büyük öneme sahip olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Deprem bölgesinde bulunan her şehirde özel bir itina özel bir katkı sağlama mecburiyeti bulunuyor. Biz de deprem sürecine yönelik kentsel dönüşüm çalışmalarını çok önemsiyoruz. KİPTAŞ şu anda bütün konsantresini kentsel dönüşüme çevirdi. Vatandaşın da içerisinde olduğu kentsel dönüşüm süreçleri başarılı olur." dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşümün toparlanması için 100 yıldan fazla zamana ihtiyaç olduğunu belirten İmamoğlu, vatandaşın kentsel dönüşüme inanması gerektiğini dile getirdi. Kentsel dönüşümde önemli diğer unsurun finansman modeli olduğunu dile getiren İmamoğlu, en uygun finansman modellerinin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşüme katkı sağlayan herkese teşekkür eden Ekrem İmamoğu Kanarya Mahallesi'nde kentsel dönüşümün başladığını dile getirerek süreci takip edeceğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.