Körfez Geçiş Projesi Tamamlanacak

Körfez Geçiş Projesi Tamamlanacak

Ak Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Nihat Zeybekçi geçtiğimiz haftalarda mahkeme tarafından iptal edilen Körfez Geçiş Projesi ile ilgili konuştu. Zeybekçi projeyi çevre hassasiyetini koruyarak tamamlayacaklarını söyledi.

A+A-

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İzmir'deki basın mensuplarıyla il binasında buluştu. 31 Mart'ta İzmir'in konuşulacağını söyleyen Zeybekci gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Zeybekci, "Seçilirseniz tramvayı kaldırmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Niye kaldıralım, yapılmış yapılmıştır, eksiklerini, arızalarını gideririz. Vatandaşlarımızın istekleri var. Alsancak'la ilgili ilavelerimiz olacak" yanıtını verdi.
İzmir Tüp Geçiş Projesi'nin ÇED olumlu kararının iptal edildiği hatırlatılan Zeybekci, "Türkiye'de ve dünyada uzmanları toplayarak çok kısa bir zaman içinde körfez koruma ve kullanma master planını yapacağız. Kesinlikle İzmir Körfezi'ni kullanarak bir ulaşım çözümü geliştirmek gerekiyor. Çevre hassasiyetlerinin tamamını da yerine getirerek yapmak lazım. Bu anlayışla Körfez Geçiş Projesi'ni tamamlayacağız.

İKİNCİ DEĞİL ÜÇÜNCÜ ÇEVREYOLUNU PLANLAMAMIZ GEREKİYOR

"İzmir'de tüm ulaşım sisteminde daireyi tamamlamamız gerekiyor. Tramvay büyük boşluğun ortasında iki çizgi, gidip geliyor. Bu sistemin tamamlanması gerekiyor. Metro, İZBAN tamamlanmak üzeredir. İkinci değil üçüncü çevre yolları planlanmalıdır" diye konuştu. Çandarlı Limanı'yla ilgili de konuşan Zeybekci, "Türkiye'nin en büyük limanı olacak. Çandarlı'dan dönüşümüz yok. En iyi, en doğru yer orasıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.