Konya Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da Dönüşüm Büyük Oranda Tamamlandı

Konya Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da Dönüşüm Büyük Oranda Tamamlandı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da Türkiye’ye örnek olacak tarihi dönüşümün tüm hızıyla sürdüğünü ve proje tamamlandığında bölgede ticaretin, turizmin ve sosyal hayatın canlanacağını ifade etti.

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokuya uygun olarak hayata geçirilen Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki dönüşüm çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın merkezi konumunda olan Mevlana Çarşısı’nda ve Altın Çarşı’da esnaflarla ortaklık içinde Türkiye’ye örnek bir dönüşüm çalışması hayata geçirdiklerini söyleyerek Konya’nın yarınlarının daha güzel olması için var güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi. 

TARİHİ MİSYON VE DOKUYA UYGUN

Türbe Önü Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki çalışmaları şehrin tarihi dokusuna uygun şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Altay, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle Mevlana Türbesi etrafındaki uygunsuz görüntüyü tamamen ortadan kaldırarak Konya’nın tarihi misyonuna ve dokusuna uygun bir projeyi şehrimize kazandırıyoruz” dedi.

TURİZME İVME KAZANDIRACAK

Mevlana Çarşısı’ndaki çalışmaların yüzde 80 oranında bittiğini söyleyen Altay, “Altın Çarşı’da da bu oran yüzde 35-40 civarında. Proje tamamlandığında bölgedeki ticaret ve sosyal hayat daha da canlanacak. Ayrıca, Mevlana Türbesi ile Bedesten, Kapu Camii ve Aziziye Cami arasında turizmi canlandıracak önemli bir bağlantı oluşuyor. Konya tarihi açısından büyük önem taşıyan dönüşümü en kısa sürede tamamlamak için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.