Konutta KDV İndirimi Başladı!

Konutta KDV İndirimi Başladı!

Konutta KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e indiren Bakanlar Kurulu Kararı bugün yürürlüğe girdi..

A+A-

Konut sektörü temcilcilerinin beklediği KDV indirimi geldi. Yüzde 18 KDV alınan büyük metrekareli lüks konutların KDV oranı yüzde 8'e düştü. 

2016 yılının Eylül ayında başlayan ve geçtiğimiz sene Ekim ayında sonunda sona eren karar ile konutta KDV oranları indirimli olarak uygulanmıştı.

Söz konusu KDV indiriminin yeniden yapılmasını talep eden sektör temsilcilerinin yüzünü güldürecek karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. 24/12/2017 tarihli ve 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararın geçici 2. maddesinden sonra gelmek üzere geçici madde eklendi.

Eklenen geçici madde ile büyük metrekareli dairelerin KDV oranı karar ile yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü.

Konutta KDV indirimi 31 Ekim 2018 tarihine yapılacak teslimler için geçerli olacak.

Konutta KDV oranları nasıldı?

Net alanı 150 metrekareye kadar konut teslimleri ile belediyeler, il özel idareleri, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve bunların yüzde 51 veya daha fazla hissesine ya da yönetiminde oy hakkına sahip oldukları işletmeler tarafından konut yapılmak üzere projelendirilmiş arsaların (sosyal tesisler için ayrılan bölümler dahil) net alanı 150 metrekarenin altındaki konutlara isabet eden kısmı için; konut yapı kooperatiflerine yapılan inşaat taahhüt işleri için ve kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kuruluşları ve belediyelere yapılan sadece net alanı 150 metrekareye kadar konutlara ilişkin inşaat taahhüt işleri için yüzde 1 KDV alınıyor. 

Buna karşın 150 metrekareden büyük konutların tesliminde ise yüzde 18 KDV alınıyordu. Ancak Bakanlar Kurulu Kararı ile bu konutların 31 Ekim 2018 tarihine yapılacak tesliminde yüzde 8 KDV alınacak 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.