Konut Üreticileri Yurtdışında Roadshow'a Hazrılanıyor

Konut Üreticileri Yurtdışında Roadshow'a Hazrılanıyor

Vatandaşlık ücretinin 250 bin liraya düşmesi ve dövizdeki artış konut üreticilerini harekete geçirdi. Konut üreticileri Gurbetçilerin

A+A-

Ekonomik dalganma ve kur farkı nedeniyle duraklama dönemine giren gayrimenkul sektörü, yabancıya satışla ayağa kalktı. Yabancıya konut satışı bu yıl itibariyle rekor kırarken, sektör temsilcileri harekete geçti. Konut üreticileri, gurbetçilerin yoğun olduğu ülkeler ile Körfez ülkelerinde tanıtım çalışmalarına başlayacak.

Sektör temsilcileri kolları sıvadı

19 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yabancıya vatandaşlıkta bedelinin 250 bin dolara düşürülmesi Türkiye’den ev alacak bir yabancı için büyük avantaj sağladı. Konut üreticileri ise bu durumu fırsata çevirmek için kolları sıvadı. 

Bakan Kurum'dan destek

Konut üreticileri Avrupa’da gurbetçilerin yoğun olduğu ülkeler ve Körfez ülkeleri ile Irak, İran gibi yoğun satışın yapıldığı ülkelere yönelik tanıtım çalışmaları yapacak. Hedef ülkelerde yayın yapan televizyon ve gazetelerde çalışmaların yayımlanması planlanıyor. Sektör, kamu kurumlarının da desteğini alabilirse yabancı yatırımcıların karşısına çıkacak. temsilcilere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan destek geldi. Kurum, roadshow’lar yapılması gerektiğini belirterek, bakanlık olarak bu tür faaliyetlere de öncülük edebileceklerini söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.