Konut Projelerinden Ev Almanın Avantajları

Konut Projelerinden Ev Almanın Avantajları

son dönemde depreme dayanıklı, güvenlikli, otoparklı, sosyal alanların olduğu lüks konut projelerine olan talepler arttı. Peki konut projelerinden ev almanın avantajları nelerdir? İşte detaylar.....

A+A-

Konut projelerinden ev almak, hem yatırım aracı olarak görülürken, hem de projelerin sayısının artmasıyla barınma ihtiyacını karşılıyor. Son yıllarda konutların depreme daha dayanaklı, lüks yapılması ve konut arz/talep dengesinde talebin daha fazla olması projeden konut satışını daha da artırdı. 

Fiyat artışı ile birlikte daha uygun ev bulma talebi, özellikle orta gelir seviyesine hitap eden toplu konut projelerine olan talebi daha fazla arttırdı. İnsanların konut projelerine daha fazla ilgi göstermeleri ve bu ilginin yasalardaki açıklarla birleşmesi, çeşitli mağduriyetler daha fazla yaşanmasına sebep oldu. 

Mağduriyetlerin önüne geçilmesi için 2013 yılında çıkan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanununa istinaden hazırlanan “Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik”  ile projeden konut satışları daha da denetimli bir yapı haline getirildi.

Yönetmelik, tüketicinin korunması kanunu ile tamamen projeden ev alacak kişilerin haklarını gizliyor. Eğer projeden ev almayı düşünüyorsanız kesinlikle bu yönetmeliğe bakmanız gerekir.  

Toplu konut projeleri tamamlanmasıyla tüm projelerin fiyatları artıyor. Eğer biraz daha fazla kâr elde etmek istiyorsanız, projeler bitmeye yaklaştıkça fiyatları arttığı için projelerin ilk başladığı zaman ev almanız daha karlı olacak. Peki konut projelerinden av almanın avajları nelerdir? 

1- Ev fiyatlarının daha uygun olması
2- Evin oturulabilir duruma geldiği anda prim yapma ihtimali,
3- İstenilen kat ve daireyi alabilme imkanı,
4- İstenilen şekilde önden ev içerisinde değişiklikler yapılma imkanı,
5- Projeyi yürüten firmanın bankalar ile anlaşması durumda cazip kredi imkanları,
6- Sosyal yaşam alanlarının daha gelişmiş olması.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.