Konut Kredisi Ortalaması Yüzde 2,03 Seviyesine Geriledi

Konut Kredisi Ortalaması Yüzde 2,03 Seviyesine Geriledi

Konut kredisi faiz oranları ard arda gelen indirim haberleriyle faiz ortalaması yüzde 2,03 seviyelerine kadar geriledi. Konut kredisindeki faiz indirimlerinin önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor.

A+A-

Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş trendi hızlandı. Şubat ayının ilk yarısında 13 banka konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. 11 Bankasının konut kredisi faiz oranları yüzde 2’nin altında seviyelere indi. Bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması ise yüzde 2.03’e ulaştı. Güncel olarak bankaların konut kredisi faiz oranları arasında görülen en alt seviye konut kredisi faiz oranı yüzde 1.68 oldu. En üst seviye ise yüzde 2.60’a geriledi.

Kredi Pazarı’nda yer alan habere göre; Hafta başı itibariyle VakıfBank, Kuveyt Türk Bankası, Türkiye Finans Bankası ve Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı.

Güncel olarak bankalardan 150.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında en düşük aylık ödeme miktarı 2915 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 349.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.