Konut Kredisi Kullanımı Yüzde 90'a Çıktı

Konut Kredisi Kullanımı Yüzde 90'a Çıktı

Konut kredileri ile ilgili yeni düzenleme resmi gazetede yayınlandı. Yapılan düzenleme ile A sınıfı enerji kimlik belgesine sahip konutlarda kredi kullanımı yüzde 90'a, B sınıfı için de yüzde 85'e çıktı.

A+A-

Bugün konut kredilerine yeni bir düzenleme getirildi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı. Konut alacaklar, konutların enerji performansına göre daha fazla kredi kullanabilecek. Yeni yönetmelikte yapılan düzenleme madde 7'de yer aldı. İşte o madde.. 

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 12/A maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde sekseni aşamaz. Bu oran, 18/4/2007 tarihli ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile alt düzenlemelerine istinaden düzenlenen Enerji Kimlik Belgesi bulunan; enerji performansı A sınıfı olan konutlar için yüzde doksanı, enerji performansı B sınıfı olan konutlar için yüzde seksen beşi aşamaz. Sınırlamaya konu krediler için teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesinin Kurul veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş değerleme şirketlerine yaptırılması ve sınırlamada bu değerlerin kullanılması zorunludur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.