Konut Kredisi ile Ev Sahibi Olmak Çok Kolay!

Konut Kredisi ile Ev Sahibi Olmak Çok Kolay!

Size özel en uygun konut kredisi seçeneklerinden yararlanmak için şimdi harekete geçin!

A+A-

Ev sahibi olmak için faiz oranları ile vade farklarını karşılaştırarak ev kredileri arasından size en uygun olanını seçebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, ilk olarak hayalinizdeki evi bulmak olmalıdır. Evin krediye uygun olması, birinci gerekliliktir. Bu sayede ekspertiz raporu yardımıyla eve çıkacak kredi miktarı belirlenmektedir.

Ekspertiz, evi inceleyerek değerini belirler ve bu değerin %75’i oranında kredi çekilir. Çekilen kredi için, istenen vade ve uygun faiz oranları ile ödeme planı çıkarılır. Ekspertiz banka tarafından görevlendirilebileceği gibi kişilerin de ekspertiz talepleri yerine getirilmektedir. Eğer ekspertizinizi kendiniz bulmak isterseniz buna bankanın itirazı olmayacaktır.

En uygun konut kredisi seçenekleri arasında bankaların verdiği krediler bulunmaktadır. Alacağınız ev kredisi tutarını, seçtiğiniz evin değeri, aylık geliriniz ve kredi notunuz belirler. Yasal olarak, aylık taksit tutarlarının miktarının, hanenin toplam kazancının %50’sini geçmeyecek şekilde ayarlanması gerekmektedir. Konut kredisi haricinde ödenmesi gereken başka bir kredinin daha varlığı halinde, konut kredisi taksitleri ile diğer kredinin taksit tutarlarının toplamının, hanenin tüm kazancının %50’sinden az olması gerekir. Bu da konut kredisinin ödeneceği vadeyi uzatır. Dolayısıyla vade miktarının yalnızca kredi çeken kişiye bağlı olduğu söylenemez.

Faizsiz Kredi Seçeneğini Değerlendirin!

Faizsiz ev kredisi, yalnızca özel durumlar için çekilen bir kredi türüdür. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen hak sahipliği belgesi ile başvurulan bu kredi türü, bu belgenin olmaması durumunda başvuruya kapalıdır. Bu belgenin alınabileceği durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Terörle Mücadele Kanunu kapsamında görev aldığı işi dolayısıyla şehit düşen uzman er, erbaş ve askeri personelin eşleri
  • Terörle Mücadele Kanunu kapsamında görev aldığı işi dolayısıyla şehit düşen uzman er, erbaş ve askeri personelin eşleri hayatta değilse evlenmemiş çocukları ve boşanmış çocukları
  • Terörle Mücadele Kanunu kapsamında görev aldığı işi dolayısıyla hastalık ve kaza nedeniyle gazi durumundaki kişiler
  • Görev sırasında geçirilen bir kaza veya saldırı durumu nedeniyle vefat eden er ve erbaşların maaş bağlanan yakınları

Bu kişiler belirtilen belgeyi almaya hak kazanmıştır ve faizsiz ev kredisi fırsatlarından yararlanabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.