Konut Kredisi Faizleri Tekrar Düşüşe Geçti!

Konut Kredisi Faizleri Tekrar Düşüşe Geçti!

Son 2 hafta içerisinde 7 bankanın konut kredisi faizlerini artırmasının ardından faiz oranları tekrar düşüşe geçti. Daha önce faiz oranlarını artıran Albararaka Türk Katılım bankası indirime gitti. Akbank ise konut kredisi faiz artırımından vazgeçti.

A+A-

 

Bankaların konut kredisi faiz oranları son dönemde büyük bir hızla yukarı yönlü hareket etmeye başlamıştı. 

Yaşanan yükseliş özellikle de kredi çekerek ev sahiib olmak isteyen kişileri tedirgin etmiş, konut kredisi faiz oranları psikololjik eşik olarak kabul edilen yüzde 1 seviyesinin üzerine doğru yönelmişti. 

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI KONUT FİNANSMANI KAR PAYI ORANI DÜŞTÜ! 

Ev sahibi olmak isteyen kişilere uygun koşullar sunan bankalardan biride Albaraka Türk Katılım Bankası oldu. Albaraka Türk Bankası konut finansmanı kar payı oranı yüzde 0.90 seviyesine çekildi. 

Banka 60 aya kadar vadeli konut kredisi taleplerinde yüzde 0,90 kar payı oranı seçeneği sunarken 61 - 120  ay vadeli daha uzun krediler için ise yüzde 0.94 oranı ile finansman desteği sağlıyor. 

AKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI ARTIRIMDAN VAZGEÇTİ

Kredi faiz oranlarının düştüğü dönemde yapmış olduğu kampanya ile yüzde 0.95 faiz oranı ile konut kredisi vermeye başlayan Akbank konut kredisi faiz oranını yüzde 0.99 seviyesine çekmişti. 

Banka bugün son dakika haberi olarak geçtiği bilgilendirmede konut kredisi faiz oranlarını güncellediğini duyurdu. Akbank konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99 olarak revize edildi. Banka tarafından yapılan faiz indirimi çok tatmin edici bir indirim rakamı olmasa da yine de faiz artışından vazgeçmesi ve geri adım atılması olumlu kabul edildi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.