Konut Kredisi Faizleri 139 Baz Puan Arttı!

Konut Kredisi Faizleri 139 Baz Puan Arttı!

Konut kredi faizlerinin artmasıyla kredi hacminde 3 milyar TL geriledi. TL bazlı konut kredi faizleri 139 baz puan artışla yüzde 17,49'a çıktı.

A+A-

Kredi teşviki uygulamalarının sona ermesiyle birlikte bankaların kredi hacmi de azaldı. 4 Aralık haftasında 3 milyar TL'lik gerileme yaşandı.

Kovid-19 salgını ile başlanan genişleyici para politikaları, bankaları kredi vermeye yönelten teşvik ve ceza uygulamaları ile başta kamu bankaları olmak üzere kredi hacmi oldukça arttı.

Normalleşme adımları ve aktif rasyosu ile zorunlu karşılık teşvikleri gibi uygulamaların kalkmasıyla bankaların kredi politikalarında da değişiklikler yapıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) haftalık verilerine göre 4 Aralık haftasında TL kredi hacmi 27 Kasım haftasına göre 3 milyar TL azaldı ve 2 trilyon 336 milyar TL'ye düştü.

Mevduat faizi geriledi kredi faizi arttı

TL bazlı ticari kredilerin faiz oranı 4 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre 116 baz puan arttı ve yüzde 18,79 oldu. TL bazlı konut kredi faizleri 139 baz puan artışla yüzde 17,49; ihtiyaç kredi faizleri 46 baz puan artışla yüzde 22,32’ye çıkarken, taşıt kredi faizleri 15 baz puan azalışla yüzde 17,85’e düştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.