Konut Kredisi Faizleri 0,69'a Düşecek mi?

Konut Kredisi Faizleri 0,69'a Düşecek mi?

Konut satışlarındaki sert düşüşün ardından hükümet konut satışlarını canlandırmak için yeni bir kampanyaya hazırlanıyor. Yeni kampanya ile konut kredilerinde kademeli bir sistem uygulanacak. Peki konut kredisi faizleri 0,69'a düşecek mi?

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konutu canlandırmaya dönük “gerçek mortgage” hazırlıkları olduğunu duyurdu. Bakan, kampanyanın 15 yıl vadeli kredi ve konut bedeline göre kademeli bir faiz modeli içereceği bilgisini de verdi. Bakan Nebati özel sektör temsilcilerinin faiz beklentisinin 0,64 - 0,99 arasında olduğunu ifade etti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da kampanya ile ilgili açıklamada bulunarak sona geldiklerini, kısa sürede başlayacağını ifade etti. 

Özel sektör temsilcileri peşinat oranlarının yüzde 30’dan 10’a düşürülmesi gerektiği vurgularken, 5 milyon lira üzeri konutlara da düşük faizli kredi verilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca yeni üretimin yapılabilmesi için inşaatı süren konutların da kampanyaya dahil edilmesi gerektiğine işaret edildi. Aksi takdirde kampanyanın etkisiz kalacağı vurgulandı.

PİYASAYI CANLANDIRMASI ÖN GÖRÜLÜYOR

Beklenen yeni hesaplama ile faizlerin düşmesi ve konut piyasasında hareketli günlerin yaşanması bekleniyor. Emlakçılar ve müteahhitler yılbaşından itibaren konut piyasasında hareketlenmenin başlayacağını tahmin ediyorlar.

yeni konut kredisinde 2 milyonluk bir kredi için faiz oranı 0.69, 2-4 milyon TL’lik kredi için 0.79, 4-10 milyon TL’lik kredi için 0.90 faiz oranı olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum