Konut Kredi Faizleri 1 Yılda Yüzde 15,1 Geriledi

Konut Kredi Faizleri 1 Yılda Yüzde 15,1 Geriledi

Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile konut kredisi kullanımının arttığını söyledi. Albayrak konut kredisi faizlerinin geçtiğimiz yılın eylül ayına göre yüzde 15,1 gerilediğini ifade etti.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye'deki 10'uncu yılı dolayısıyla düzenlediği EBRD 10. Yıl Etkinliği'nde konuşma yaptı.

"Ticari ve konut kredi maliyetlerinde oldukça önemli bir düşüş yaşandı"

Albayrak, faiz oranlarına da değindi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ve 9 Eylül itibarıyla, geçen yılın aynı dönemine kıyasla sadece riski priminde (CDS) Türkiye’nin 200 bp’lik bir iyileşme, 2 yıllık devlet tahvil faizi yaklaşık 780 bp, 5 yıllık devlet tahvil faizi yaklaşık 980 bp ve 10 yıllık devlet tahvil faizi yaklaşık 480 bp gerileme ve iyileşme yaşamıştır. Benzer biçimde, kredi faizlerinde de düşüş, kredi kullanımındaki artış olumlu seyrini sürdürmektedir. 2018 yılı Eylül ayına kıyasla ticari kredi faizleri 15,7 puan, konut kredisi faizleri 15,1 puan, ihtiyaç kredisi faizleri ise 16,2 puan gerilemiştir. Bugünkü TCMB kararlarından hariç konuşuyorum. Bunun etkilerini ileriki günlerde göreceğiz. Hem ticari hem de konut kredi maliyetlerinde oldukça önemli bir düşüş ve iyileşme sağlanmıştır" 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.