Konak'ta 500 Konutluk Yeni Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor

Konak'ta 500 Konutluk Yeni Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konak Yeşildere'de yeni bir kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını söyledi. Proje kapsamında 500 konut inşa edilecek.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bayraklı'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Bayraklı'daki kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

'DEPREMZEDE DIŞINDA İLAVE YOĞUNLUK OLMAYACAK'

Projelerin örnek olmasını hedeflediklerini ifade eden Bakan Kurum, "Zemin artı 4 veya 5 katı geçmeyen ve bölgesine değer katan projeler olsun istiyoruz. Hiçbir şekilde depremzedenin dışında ilave bir yoğunluğu getirmeyeceğiz. Biz bir dönüşüm yaparken vatandaşlarımız yine komşuları ile bir arada yaşasın istiyoruz. Dışarıdan biri gelmesin istiyoruz. Daha fazla kat ve daha yoğun projeler yapabilirdik ancak böylesinin daha doğru olduğunu düşündük. Sosyal donatıları da düşünüyoruz. Kaldırımı, alt yapısı ile örnek projeler olmasını hedefliyoruz. İzmir'de 3 milyon 800 bin metrekarelik rezerv alanı planladık. Bunun yüzde 55'ini ise donatıya ayırdık. Yani yeşil alanları ile yolları ile örnek bir şehircilik projesi olacaktır. Projeyi yatay mimari esaslı, merkezine çevreyi, iklimi alan bir anlayışla yapıyoruz. İzmir'in en değerli yeri olacağını iddia ediyorum" ifadelerini kullandı.

500 KONUTLUK DÖNÜŞÜM PROJESİ

İzmir'de yeni bir kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirileceğini açıklayan Bakan Kurum, "Yeşildere bölgesinin İzmir'e yakışmadığını düşünüyorum. İnşallah bu bölgede örnek bir dönüşüm projesi yapacağız. 500 konutla başlayacağız. Etap etap bu projeleri yürütmek istiyoruz. Yeşildere vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bu, yol üzerinden dahi görünüyor. Riskli yapıların bertarafını sağlayarak daha yaşanabilir alanlarda örnek bir projeyi başlatacağız. Buna ilişkin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü görüşmeleri yapacaklar. Bir Kentsel Dönüşüm Ofisi kuracağız. Vatandaşlarımızın rızalarını almak suretiyle ada bazında dönüşümü başlatacağız. Bunun dışında da gelen taleplere her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum