Kocaeli’de Kentsel Dönüşüm Kapsamında 489 Bina Yıkıldı

Kocaeli’de Kentsel Dönüşüm Kapsamında 489 Bina Yıkıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının desteğiyle Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında 489 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

A+A-

Üzerinden yılların geçtiği 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'yle sarsılan Kocaeli'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projeleri ilgili olarak yaptığı açıklamada yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının desteğiyle Cedit Mahallesi'nde kent tarihinin en önemli kentsel dönüşüm projesinin yükseleceği bildirildi.

Bölgede süren yıkım çalışmalarında sona gelindiği ve söz konusu alanda toplamda, 489 binanın yıkıldığı belirtildi.

Silüet bozulmayacak

Hayata geçirilecek olan proje dahilinde hak sahiplerine kira yardımlarının da devam ettiği  toplamda 1003 hak sahibine toplam 926 bin TL'lik 5. ay kira yardımının yapıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "Proje dahilindeki alanda bulunan son 4 binanın, resmi işlemleri sonuçlandıktan sonra önümüzdeki günlerde yıkımı gerçekleştirilecek. Proje kapsamında 1105 daire ve ticari alan yapılacak." 

Cedit Kentsel Dönüşüm projesinde yer alan konutlar 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. Proje kapsamındaki konutların 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde hayata geçirileceği Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi yatay mimar ile inşa edilecek. Proje ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Konutlar arazinin ve kentin siluetini bozmayacak şekilde yapılacak. Dönüşüm kapsamında hazırlanan proje maketi de görücüye çıkmıştır. Projenin maketi Kadıköy Mahallesi'ndeki katlı otoparkta yer alan Büyükşehir Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje Ofisi'nde sergileniyor." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.