KİPTAŞ Karanfilköy Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Düğmeye Bastı!

KİPTAŞ Karanfilköy Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Düğmeye Bastı!

Kentsel dönüşüm projeleri arasında en çok beklenen bölgeler arasında yer alan İstanbul Karanfilköy ikentsel dönüşüm projesi için beklenen açıklama geldi.

A+A-

Türkiye'de deprem riskinin en yüksek olduğu iller arasında yer alan İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan KİPTAŞ tarafından da çalışmalara başlanıldı. 

Konu hakkında müjdeli haberi KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yapılan açıklamada İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin sekteye uğradığı ve sancılı ilerlediği bölgelerden biri olan Karanfilköy'de kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanacağı ilan edildi. 

KARANFİLKÖY KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE SON DURUM NE?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "Karanfilköy’de dönüşüm başlıyor! 6 Haziran Pazartesi günü Uzlaşma Ofisi'ni açıyoruz. Yıllardır çözüm bekleyen bölgede hak sahiplerini yerinde barındıracak, tüm paydaşların katkısı ile çevreyle uyumlu bir proje üreteceğiz. Hedefimiz yüzde yüz uzlaşı" diyerek 6 Haziran 2022 Pazartesi yani bugün itibari ile uzlaşı ofisinin açıldığını ilan etti. 

Ali Kurt yaptığı açıklamasında kentsel dönüşüme sahada yaşanan tüm zorluklara rağmen devam edeceklerini belirterek, İstanbul'u bir kere daha depreme hazır hale getirme sözü verdi. İstanbul'da 1999 senesinde yaşanan büyük Marmara Depremi sonrasında depreme hazırlık çalışmaları başlamıştı. Rant savaşı nedeni ile ne yazık ki çalışmalar pek çok noktada tıkanma noktasına gelmiş, Fikirtepe gibi bölgelerde kentsel dönüşüm kangrene dönüşmüştü. Bakanlık Emlak Konut üzerinden yaşanan sorunları çözmek için sahaya inerek sorunu çözmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.