Kentsel Dönüşümde Daha Kararlı Adımlar Atılacak!

Kentsel Dönüşümde Daha Kararlı Adımlar Atılacak!

Beştepe'den 9 millet bahçesinin açılış törenine canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm ve yapı stoku ile ilgili konuştu. Erdoğan kentsel dönüşümde daha kararlı adımlar atacaklarını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Çevre Haftası sebebiyle 9 Millet Bahçesi Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katılarak, önemli açıklamalarda bulundu. 

Beştepe'den 9 millet bahçesinin açılış törenine canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, afetlerden kentsel dönüşüme kadar pek çok konuya değindi. 

"Hedefimizi 81 milyon metrekareden 100 milyon metrekareye çıkardık, millet bahçesi sayımızı 500 olarak güncelledik" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam 189 millet bahçesinin hizmete alındığına dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlere de değinerek "6 Şubat depremlerinin bizlere hatırlattığı konulardan biri de sağlam binalar inşa etmemiz gerektiğidir. TOKİ binalarında bir sorunla karşılaşmadık. Kamu binalarımız başarılı bir sınav verdi" ifadelerini kullandı. 

Yeni yapı stokunun asla standartların altına düşmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marjinal kesimlerin engelleme çabalarına rağmen dönüşüm yapılan yerlerde yıkılan bina sayımız ve can kaybı sayımız az oldu" dedi ve dönüşümün engellendiği yerlerde de can kaybının arttığını dile getirdi. 

Vatandaşa kentsel dönüşüm çağrısı: süreci başlatın

"Kentsel dönüşüm konusunda daha kararlı daha dirayetli adımlar atacağız. Muhterislerin kaprislerine boyun eğmeyeceğiz" açıklamasında bulunan Erdoğan, idari, kanuni, mali açıdan ne yapılması gerekiyorsa bu meseleyi çözeceklerinin altını çizdi. 

Yarısı Bizden Kampanyası'na olan ilgiyi de memnuniyetle karşıladıklarını belirten Erdoğan, "Vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum, dönüşüm sürecini başlatın" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde bu tarz toplanma alanlarının öneminin de daha iyi kavradığını vurguladı ve "Her konuda olduğu gibi millet bahçelerinde de kendimizle yarışıyoruz" diye konuştu. 

Millet bahçeleri konusunda da vizyon projenin Atatürk Havalimanı'na yapılmakta olan 7,7 milyon metrekare büyüklüğündeki millet bahçesi olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın en gözde şehir parkları arasında yerini alacaktır. 

Bazıları seçim sürecinde burayı yabancı şirketlere peşkeş çekme niyetini belli etse de milletimiz onlara fırsat vermemiştir" açıklamasında bulundu. 

Söz konusu açıklamasında "İstanbul Atatürk Havalimanı millet bahçesiyle birlikte ülke genelindeki 500 millet bahçesinin tamamını bitirdiğimizde ülkemizin çehresinin değişeceğine inanıyorum" ifadelerine de yer veren Erdoğan, çevre haftası ile ilgili de konuştu. 

Konuya ilişkin açıklamasında "Bizim dünya görüşümüzün özünde tabiatı ve kainatı bir emanet olarak görmek vardır. Gökyüzü, denizler, toprak, hava, gözümüzün gördüğü veya görmediği her şey bizlere emanettir" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılki çevre haftasının temasının temiz dünya temiz deniz şeklinde belirlendiğini belirtti. 

Erdoğan, yaptığı son dakika açıklamasını "5 sene önce başlattığımız Sıfır Atık projesinin temel hedefi plastik atıklarının önüne geçilmesidir. Atık konusundaki çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.