Kentsel Dönüşümde 900 Milyar TL'lik İş Hacmi Var

Kentsel Dönüşümde 900 Milyar TL'lik İş Hacmi Var

Türkiye'de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm süreci ile 150 milyar TL yatırımla 200 bin bina yenilendi. Dönüşüm kapsamında 1.2 milyon konutun daha dönüşmesi planlanıyor. Kentsel dönüşümün 900 milyar TL'lik büyüklüğe ulaşılacağı belirtiliyor.

A+A-

Türkiye’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm süreci ile yaklaşık 200 bin bina kentsel dönüşüm kapsamına girdi. Dönüşüm kapsamında 1.2 milyon adet bina ise sıraya girdi.

Tektaş Kentsel Dönüşüm Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya bu güne kadar yaklaşık 150 milyar TL’lik bir dönüşüm yapıldığını söyleyerek, deprem riskli tüm binaların yenilenmesiyle 900 milyar TL’lik bir büyüklüğe ulaşılacağını kaydetti.

300 bin bağımsız bölüm yenilenecek

Yeni kentsel dönüşüm stratejisi ile yılda 300 bin bağımsız bölümün yenilenmesinin amaçlandığını ifade eden Çatalkaya, bu konunun deprem kuşağındaki Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Çatalkaya, “İstanbul’da 7 şiddetinde bir deprem olacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da bulunan 600 bin binanın 400 bini riskli. Bunların 30 bini depremde çökebilir ” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.