Kentsel Dönüşümde 10 Yılın Bilançosu

Kentsel Dönüşümde 10 Yılın Bilançosu

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ederken bakanlık tarafından 10 yılın bilançosu açıklandı. Son 10 yılda 1.7 milyon yapı dönüşürken, 21 milyar lira harcandı.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 10 sene önce çalışmalarına başlanan kentsel dönüşüm seferberliği çalışmaları sonucunda elde edilen rakamlar kamuoyuna açıklandı. Kentsel dönüşümde 10 seneyi geride bırakan Bakanlık eliyle bu süre zarfında yeni yerleşim yerler ile riskli yerleri kapsayan alanlarda 1 milyon 709 bin bağımsız yapının dönüşümü tamamlandı. 

Tamamlanan yapıların yanı sıra deprem riski yüksek olan şehirler başta olmak üzere pek çok şehirde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ederken Ankara, İstanbul ve İzmir'de de çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. İstanbul'un Kadıköy ilçesinde 16.150 yapı, Esenler ilçesinde 60.000 yapı, Üsküdar ilçesine bağlı Ferah, Küplüce, Kandilli, Kirazlıtepe Mahallelerinde 8 bin 880 yapı, Güngören Tozkoparan Mahallesi'nde 2 bin 100 yapının dönüşüm çalışmalarına devam ediliyor. 

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDE SON DURUM NE?

En yüksek deprem riskine sahip olan şehir olması nedeni ile kentsel dönüşüm çalışmaları Türkiye'nin kalbi olarak kabul edilen İstanbul'da ağırlık kazanırken İzmir'de 2020 senesinde meydana gelen depremin ardından başlatılan 5 bin 500 deprem konutunun inşasına devam ediliyor. Ayrıca Bayraklı ilçesinde bin 400 ve Karabağlar ilçesinde de bin 600 kentsel dönüşüm konutu üretiliyor. 

Ankara'da ise Mamak ilçesinde 10 bin 200 konutluk dev kentsel dönüşüm projesine ek olarak Elmadağ ilçesinde de 400 kentsel dönüşüm konutu inşa ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm projelerine düşük faizli konut kredisi desteği sağlarken aynı zamanda riskli yapılarda oturan kişilere kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapılıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.