Kentsel Dönüşüm Projeleri Yarım Kalmayacak

Kentsel Dönüşüm Projeleri Yarım Kalmayacak

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı. Tapu kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin kabul edilmesiyle vatandaşlar güven altına alındı.

A+A-

Tapu kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi mecliste kabul edildi. Artık kentsel dönüşüm projeleri yarım kalmayacak. 

Kentsel dönüşümün aksayan noktaları için kanun teklifi hazırlandığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, acil dönüşüm gereken noktalarda yeni bir süreç başlayacağını açıkladı.

Kurum, ''Önceliğimiz vatandaşın canı. Acil hareket edilmesi gereken yerlerde vatandaşın onayı beklenmeyecek, bina yıkılıp yenisi yapılacak'' dedi. 

Kentsel dönüşümde re'sen dönemi başlatacaklarını söyleyen Bakan Kurum, "Buralarda dönüşüm uygulamalarımızı maliklerin muvafakati aranmaksızın re'sen yapacağız. Daha önce imzalanmış olan sözleşmeler de feshedilecek" diye konuştu. Uygulama hayata geçerse, ev sahipleri kira ve taşınma yardımlarını alıp evlerini boşaltacak. Bakanlık yeni binaları inşa edip teslim edecek. Ekstra maliyet olursa ev sahipleri bunu ödeyecek'' açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.