Kendi Mimari Çizgimizle Karşıyaka’yı Dönüştüreceğiz

Kendi Mimari Çizgimizle Karşıyaka’yı Dönüştüreceğiz

Karşıyaka’da 600 konutun dönüşmesinde rol alan, dönüştürdüğü tüm konutları taahhüt ettiği zamandan önce teslim eden Salvo İnşaat A.Ş. önümüzdeki dönem Karşıyaka’da kendi mimari çizgisini yansıtacak projeler inşa edecek

A+A-

İnşaat sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Canata ve Çınar ailesi tarafından 2012 yılında kurulan Salvo İnşaat A.Ş. yap-sat projeleri ile başladı. 2015 yılından itibaren tamamen kentsel dönüşüme yönelen Salvo, projelerinin yüzde 95’ini Karşıyaka’da hayata geçirdi. Salvo İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Canata, Karşıyaka’da markalaşmak istediklerini ifade etti. 2018 ekonomik krizinden sonra ekonomik istikrar bozulduğu için firmaların kentsel dönüşümden uzaklaştığını ifade eden Abdurrahman Canata, “Biz hem bu boşluğu değerlendirmek hem de firmanın markalaşması için riskleri de göze alarak şehir içerisinde dönüşüm projelerine odaklandık. Salvo İnşaat’ın tercihi her zaman Karşıyaka olmuştur. Karşıyaka dışında çok proje üretmeyi düşünmüyoruz. Karşıyaka’nın en güvenilir, en kaliteli, en hızlı kentsel dönüşüm firması olma hedefimiz var. Yaptığımız projelerle bu hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Karşıyaka’da kentsel dönüşüm denildiğinde akla gelen ilk firma olmak istiyoruz” dedi.

salvo-insaat-karsiyaka.jpg

SOSYAL DÖNÜŞÜM

“Karşıyaka halkının depreme dayanıklı konutlarda yaşamanın bilincinde olduğunu düşünüyorum” diyen Canata, şunları söyledi: “Karşıyaka’da acilen dönüştürülmesi gereken yüzlerce bina var. Kentsel dönüşüm devam etmek zorunda. Ticari bir işletmeyiz ancak bunun sosyal sorumluluk kısmı bizi daha çok motive ediyor. Yaşadığımız ilçenin yeniden şekillendirilmesinde en aktif rol alan firma olmayı hedefliyoruz. Salvo İnşaat’ın en büyük serveti insanların markaya duyduğu güven. Biz kat karşılığı veya kendi arsalarımızda proje yapsak karlılık oranımız çok daha yüksek olur. Kentsel dönüşümde uzlaşma aşaması çok zor, resmi prosedürleri çok zor. Karşılığında düşük bir karlılık var. Ekonomik riskleri çok fazla. Tüm bu dezavantajlara rağmen işin sosyal sorumluluk tarafı var. Bu bizi motive ediyor. Bu ilçe dönüşecekse, Salvo bunun en önemli parçası olmalı diye düşünüyoruz. Karşıyaka’da çok fazla insanın hayatına dokunmak istiyoruz. Şehrin tam merkezinde olduğumuz için daha fazla hayata dokunabiliyoruz. Maliklerimizle sadece ticari bir ortaklığımız olmuyor. Aynı kaderi de paylaşıyoruz.”

salvo-insaat-kentsel-donusum.jpg

SEKTÖRDEKİ EN CANLI FİRMAYIZ

Mevcut projeleri ile ilgili bilgi veren Canata, her aşamada şantiyeleri bulunduğu için sektördeki tüm gelişmeleri canlı olarak yaşadıklarını söyledi. Canata şu ifadelerle sözlerine devam etti: “Şu anda devam eden 5 aktif şantiyemiz var. Yeni başlayan, kaba inşatta olan, bitmek üzere olan projelerimiz var. Yeni başlayacak olan 3 şantiyemiz var. Saha kısmında çok güçlüyüz. Kalabalık bir ekibimiz var. Çok güçlü ve çok hızlı bir firmayız. Sürekli aktif şantiyelerimiz olduğu için sektördeki gelişimi çok canlı yaşıyoruz. Maliyet değişimlerini çok net görebiliyoruz. Prosedür değişikliklerini sürekli takip ediyoruz. Hem maliyetlerdeki değişimi hem de bakanlığın yaptığı yasal düzenlemeleri en canlı yaşayan firmayız. İnşaattaki herhangi bir malzemenin fiyatındaki değişimi bize sorduklarında anlık olarak cevap verebiliyoruz.”

salvo-insaat.jpg

MİMARİ KARAKTERİMİZLE AYRIŞACAĞIZ

“Salvo İnşaat olarak bugüne kadar hızımızı, güvenilirliğimizi ve kalitemizi göstermek için çaba harcadık” diyen Abdurrahman Canata hedeflerini şu şekilde sıraladı: “Bundan sonra Salvo İnşaat’ın mimari çizgisini binalara taşıyacağız. Birlikte çalıştığımız ödüllü bir mimarlık firması var. Salvo’nun mimari çizgisini taşıyan binalar dizayn ediyoruz. Karşıyaka yeniden yapılandırılırken Salvo’nun mimari karakterini taşımak istiyoruz. 50-100 yıl yaşayacak olan binalarda Salvo’nun mimari karakterini yansıtarak diğer binalardan ayrışmak istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.