Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik!

Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. Kanun teklifi yasalaşırsa site ve apartman yöneticisi olan kişiler için ceza sisteminde değişikliğe gidilecek.

A+A-

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından meclise sunulan kanun teklifi kapsamında apartman ya da siteye yönetici olarak atanan ya da seçilen kişiler için yeni sorumluluk gündeme geldi.

TBMM komisyonuna sunulan kanun teklifi ile, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yönetici ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan kişilerin kendi kusurlarından doğan zararlardan sorumlu tutularak suç teşkil eden fiiller ve işlemiş oldukları suçlardan dolayı kamu görevlisi gibi cezalandırılması talep edildi.

KENDİ KUSURUNDAN DOLAYI ZARAR OLUŞTURAN YÖNETİCİLER KAMU GÖREVLİSİ GİBİ CEZALANDIRILACAK!

Meclis komisyonuna sunulan kanun teklifi kapsamında yapılacak olan yasal düzenleme kapsamında apartman ve sitelerde yönetici ya da yönetim kurulusu üyesi olarak görev yapan kişilere yeni sorumluluk verilecek.

Bu kişiler kendi kusurları nedeni ile apartman ya da sitelerde zarar oluşması nedeni ile ortaya çıkan bu zarardan dolayı yükümü tutulacaklar.

APARTMAN YÖNETİCİSİ KİMDİR, HANGİ APARTMANLARDA YÖNETİCİ SEÇİLMESİ ZORUNLUDUR?

En az 8 daire bulunan apartmanlarda ve sitelerde yönetici seçilmesi zorunludur. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında kat malikleri tarafından kendi aralarından seçilen ya da dışarıdan atanan biri yöneticilik yapılabilmektedir.

Gayrimenkulün yönetimini üstlenen kişiye yönetici denilirken gayrimenkul yönetimi için kurulan kurula da yönetim kurulu adı verilmektedir. Meclise sunulan kanun teklifinin yasalaşması durumunda hem apartman yöneticisi olan kişi hem de yönetim kurulunun sorumlulukları artmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum