Kartal'da 8 Bina Daha Yıkılacak

Kartal'da 8 Bina Daha Yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen Kartal'da riskli bulunan 8 binanın daha yıkılacağını söyledi.

A+A-

Kartal Orhantepe Mahallesi'ndeki irtibat bürosu önünde  gazetecilere açıklama yapan Gürgen, Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın  yanındaki 10 katlı Yunus Apartmanı'nın tehlike oluşturan kısımların yıkımlarının tamamlandığını söyledi. Bölgedeki 8 apartmanın daha yıkılacağını açıklayan Gürgen, şu ifadeleri kullandı:

"Dünden itibaren vatandaşlarımıza evlerinizi hemen taşıyabilirsiniz  diye duyurularda da bulunduk. Şu anda 3 günlük bir süre içinde vatandaşların   taşınmalarını bekliyoruz. Bugün Nuri Bey Apartmanı'nda ilk taşınmalar başladı.   Profesyonel taşıyıcılarla bu süreç başlamış oldu. Ne kadar çabuk taşınırsa   yıkılması gereken 8 binaya o kadar çabuk başlayacağız."

''Bodrum ve kömürlükleri kontrol edin''

Vatandaşların binalarını en iyi kendilerinin bildiğini söyleyen Gürgen, "Dışarıdan bakıldığında birçok bina tertemiz, pırıl pırıl gözükürken  asıl binanın iç kısımlarını göremiyoruz. Bunu en iyi vatandaş biliyor. İnsanlar  binalarının içlerini, özellikle bodrum katları, hiç girilmeyen, kömürlük   kısımlarını kontrol etsinler. Çünkü taşıyıcı sistemler en fazla arızaları  oralardan veriyor. Kolonların demirlerinin ortaya çıktığı, kolonların üzerinde büyük çatlakların oluşmaya başladığı, ezilmelerin hatta çürümelerin olduğu  binalarla ilgili lisanslı kuruluşlara, belediyelerine müracaat ederek binalarının  tespitlerini yaptırsınlar. Bir defa daha gözlemlesinler. Binalarında,   kolonlarında, kirişlerinde yapısal hasarlar var mı, yok mu? Bunları  gözlemlesinler. Onun üzerine tespitleri için lisanlı kuruluşlara müracaat ederek  binalarının dönüşümlerini gerçekleştirsinler" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.