Karşıyaka Belediyesi'nden Mavişehir'deki TOKİ Arazisi İçin Özelleştirme Hamlesi

Karşıyaka Belediyesi'nden Mavişehir'deki TOKİ Arazisi İçin Özelleştirme Hamlesi

Karşıyaka Belediyesi, TOKİ tarafından 51 milyon 900 bin TL'ye satılan rekreasyon alanı imarlı arsa için özelleştirme çalışması başlattı. Rekreasyon alanının özelleştirilmesi kararı belediye meclis komisyonuna gönderildi.

A+A-

Karşıyaka Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclisinin ikinci oturumu Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Evi'nde gerçekleştirilen meclisin gündeminde Mavişehir'de Kent A.Ş'ye devredilen arsa vardı. AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk yeşil alan olarak geçen bir alanın ticarethaneye çevrilmesini eleştirirken, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise pandemi sürecinde Kent A.Ş'nin kapalı olduğu süreye dikkat çekti. Mecliste ayrıca Mavişehir'de satışı tartışmalara neden olan rekreasyon alanı için kritik bir karara imza atıldı.

"Önümüzdeki günlerde süreci başlatacağız"

Karşıyaka Mavişehir'de bulunan ve TOKİ'nin gerçekleştirdiği satış sonrası tartışmalara neden olan arsa için Karşıyaka Belediyesi'nden kritik bir adım geldi. Rekreasyon alanının kamulaştırılması için meclis komisyonuna gönderildi. Konuyla ilgili konuşan Cemil Tugay önümüzdeki süreçlerde bu süreci başlatacağız dedi. Tugay "TOKİ tarafından satılan alanı kamulaştırma programına alıyoruz. Bundan sonraki süreçte bedel tespiti ve hukuki süreçler devam edecek. Bu alanın kamuda kalmasını savunuyoruz. Mavişehir için oradaki doğal yaşam alanı olması açısında hem halk hem de doğa için önemli bir alan. Bu kararı alırken Büyükşehir ile de görüştük ve destek verdiler. Önümüzdeki günlerde bu süreci başlatacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum