Karabağlar'da 2-3 Katlı Binalara 15-20 Kat İmar Hakkı Geliyor

Karabağlar'da 2-3 Katlı Binalara 15-20 Kat İmar Hakkı Geliyor

Çevre ve Şehircilik Bqakanlığı Karabağlar'daki kentsel dönüşüm projesinin 2. etap imar planları onaylandı. Yapılan imar düzenlemesi ile 2-3 katlı binalara 15-20 kat imar hakkı verilecek ve site tarzı yapılar inşa edilecek.

A+A-

Bakanlar Kurulu kararı ile 2012 yılında riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan İzmir’in Karabağlar ilçesinin Cennetçeşme, Limontepe ve Uzundere semtlerindeki 16 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planları yayınladı. 

Dönüşüm alanının içinde kalan ve 1. etap olarak adlandırılan Uzundere, Peker ve İhsan Alyanak Mahallelerini kısmen kapsayan 101.4 hektarlık alanın ardından bakanlık 2. etap için çalışmalarını başlattı.

2. etabın ilk olarak Bahriye Üçok Mahalleleri, Limontepe, Salih Omurtak ve Umut Mahallelerine ait kısmının 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yakın zamanda askıya alındı. Toplamda 77.4 hektarlık alanı kapsayan planlar yoğunluklu yapılaşma getiriyor. Yapılaşma oranı 2.4'e yükselirken binalar için yükseklik sınırlaması bulunmuyor. Bölgedeki yapılaşma ile 2-3 katlı iken bu yeni planlarla birlikte 20 kata çıkabilecek ve site tipi bir yapılaşma getirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum