Karabağlar Şehitler Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Toplantısı

Karabağlar Şehitler Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Toplantısı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Şehitler Mahallesi’nde vatandaşlarla kentsel dönüşüm ve imar uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı. Başkan Selvitopu, “Amacımız daha yaşanabilir modern bir kent yaratmak” dedi.

A+A-

Şehitler Mahallesi’nde yapılan toplantıya Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcıları Alev Ağrı ve Hüseyin Hepşengünler, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, belediye meclis üyeleri, ilgili birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Parselasyon konusu çok önemli

Vatandaşların imar planları, imar uygulamaları ve kentsel dönüşüm konularındaki sorularını yanıtlayan Başkan Selvitopu, “Şu anda imar planlarında bir sıkıntı yok. İmar planlarımız kesinleşti. Şimdiki aşama işin uygulaması, yani parselasyon planlarıdır. Parselasyon planları yapılırken en az 750 metrekarelik parseller oluşturulacak. Bunu sağlamak için komşularınızla bir araya gelmeniz lazım. Belediye olarak bizim de görevimiz var. Parselasyon planlarında vatandaşlarımıza destek olacağız.” Dedi.

Vatandaşlarımız modern kent ortamına kavuşacak

İmar uygulamalarının amacının modern bir kent oluşturmak olduğuna dikkati çeken Başkan Selvitopu,  şunları söyledi; “En az 750 metrekarelik parsel uygulamasında amaç site imarı, yani bahçesi olan dört bir tarafı açık daha düzenli binaların yapılmasını sağlamak. Bu uygulamada her hak sahibi kendi arsası oranında müteahhitlerden hakkını alacak. Parselasyon süresinin normal süresi 6 aydır. Çünkü mülkiyetle ilgili işlemler yapılıyor. Burada yapılacak imar uygulamaları hayata geçtiğinde hem vatandaşa hem de belediyeye yararı olacaktır. Belediye hizmetleri daha rahat getirebilecek. Vatandaş da modern bir kent ortamına kavuşmuş olacak. Amacımız daha yaşanabilir modern bir kent yaratmak.”

Dezavantajlarımızı avantaja çevirebiliriz

Kentsel yaşam standartları açısından Karabağlar’ın dezavantajlı bir bölge olduğuna vurgu yapan Başkan Selvitopu, bunu avantaja dönüştürmek için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.  Selvitopu, “Geçtiğimiz hafta imar uygulamaları ile ilgili sorunları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine ilettik. Karabağlar olarak dezavantajlı bir ilçeyiz ama bu dezavantajları avantaja çevirebiliriz. Bu planları uygulayabilirsek bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu değerlendirmeyi hem Şehitler Mahallesi hem de bütün Karabağlar için söylüyorum.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.