Karabağlar Belediyesi'nden 75 Hektarlık Kentsel Dönüşüm Alanı İçin Plan Önerisi

Karabağlar Belediyesi'nden 75 Hektarlık Kentsel Dönüşüm Alanı İçin Plan Önerisi

Karabağlar Belediye başkanı Muhittin Selvitopu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 75 hektarlık alanda hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için bakanlık yetkilileri ile görüştü ve plan önerisinde bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

A+A-

Başkan Selvitopu, Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem ve Umut mahallelerini kapsayan yaklaşık 75 hektarlık alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı son planlarla ilgili geçen günlerde Ankara'da temaslarda bulunduğunu da bildirdi. Kentsel dönüşüm yaparken, dönüştürülmeyecek yeni alanlar yaratılmaması gerektiğine dikkat çeken Selvitopu, şunları söyledi:

muhittin-selvitopu.jpg

“Planları bölgedeki yapılara göre yaparsanız, Bursa'daki gibi dönüştürülemeyecek alanlar yaratırsınız. Yani bu hesaplamaları çok dikkatli yapmak gerekiyor. Ankara ziyaretlerimizde bakanlık temsilcilerine, gerekirse plan önerisi sunabileceğimizi bildirdik. Bizim söylediğimiz, belediyelerin işin odak noktasında olması gerektiğidir. Çünkü yerel yönetimler kentin belleğidir. Biz belediye olarak neye itiraz ettiğimizi yazılı olarak bakanlığın önüne sunduk. Laf olsun diye itiraz yapmıyoruz ya da olaya siyasi bakmıyoruz. Kentsel dönüşümün, bu konuda çözüm üretmenin zor olduğunu biliyoruz. 6306 sayılı yasaya göre bakanlık plan yetkisini istese de belediyelere veremiyor. Ankara'da, 'Bu kanunda değişiklik yapılarak çözüm üretilebilir' düşüncemi de paylaştım. Gerekirse, Aşık Veysel, Osman Aksüner'de olduğu gibi burada da plan önerisi sunarız. Bu konuda siyaset yapılmamalı. Ama ne yazık ki bu alanla ilgili vatandaşları itiraza yönelttiğimiz yönünde açıklamalar yapılıyor. Böyle bir şey söz konusu değil.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.