Kamulaştırılan Evlerini Kiraya Verdiler!

Kamulaştırılan Evlerini Kiraya Verdiler!

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi, Konak Ali Reis Mahallesi'nde kamulaştırma bedelini ödediği binaları yıkarken, ev sahipleri kamulaştırma parası aldıkları evlerini Suriyelilere kiralıyor. Suriyeliler yıkım sırası gelene kadar bu evlerde yaşamaya devam ediyo

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale eteklerinde Antik Roma Tiyatrosu'nu ortaya çıkarabilmek için bölgede kamulaştırma yaptı. Evlerin sahiplerine de kamulaştırma bedelleri ödendi. Ancak bazı mülk sahipleri, kamulaştırma bedelini aldıkları halde evlerini aylık 400- 650 TL arasında Suriyeli mültecilere kiraya verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU görevlileri, kiraya verilen bu evlerin suyunu kesse de evlerden çıkan olmadı. İş makineleri mahalleye girdi ve evleri yıkmaya başladı. 

Mülteciler, yıkım sırası kendi evlerine gelinceye kadar yaşama devam ediyor. Çocuklar, molozların arasında ateş yakarak ısınırken, yetişkinler yıkımdan zarar gören evlerin içinde susuz, elektriksiz yaşamayı sürdürüyor. Suriyeli mülteciler, başlarındaki çatı yıkılınca sokakta kalmak zorunda kalacaklarını söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.