Kampanyaya Katılmayan İnşaat Firmalarının Nakit İhtiyacı İçin Yeni Formül

Kampanyaya Katılmayan İnşaat Firmalarının Nakit İhtiyacı İçin Yeni Formül

Uzun vadeli ve düşük peşinatlı konut kampanyasına katılamayan firmaların nakit sorununu çözmek için devlet destekli yatırım fonu kurulması isteniyor. Kurulacak yatırım fonu ile yurt dışındaki yatırımcının piyasaya girmesi sağlanabilir.

A+A-

Gayrimenkul firmaları çok sayıda projenin yer aldığı kampanyayı sektöre hareket getirmesi açısından faydalı görüyor. Ancak kampanyanın düşük peşinat ve uzayan vadeler nedeniyle devletle çalışmayan firmaların kısa vadede yaşadığı nakit akışına çözüm getirmeyeceğini belirtiyorlar.

AVRUPALILAR YATIRIM FONU OLMADIĞI İÇİN PİYASAYA GİREMİYOR

Bu noktada önerilen formül ise devlet destekli gayrimenkul yatırım fonlarının kurulması. Çünkü artan kur ve enflasyondan dolayı Türkiye gayrimenkul piyasasının yabancılar için avantajlı hale geldiği söyleniyor. Dolayısıyla büyük kaynakları olan ve aralarında Avrupalı yatırımcıların da olduğu birçok fon Türkiye gayrimenkul piyasasıyla ilgilenmeye başlamış. Özellikle devam eden projelerin tamamlanması açısından bu fonları getireceği getiri çok önemli. Ancak devlet destekli gayrimenkul yatırım fonları olmadığı için bu yatırımcıların piyasaya girmediği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.