Kalite ve İstikrarlı Bir Şekilde Yapılan Yatırımlar Bugünlere Gelmemizi Sağladı

Kalite ve İstikrarlı Bir Şekilde Yapılan Yatırımlar Bugünlere Gelmemizi Sağladı

Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu, “Kalekim, Türkiye yapı kimyasalları sektörünün öncüsü olarak, inovatif, çevreci ve sürdürülebilir ürünleri ile yapı kimyasalları sektörüne jenerik markaya dönüşmüş durumdadır” dedi.

A+A-

Kale Grubu bünyesinde ilk yıllarda, seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları üretimi ile faaliyetine başladığını; bugün, inşaat sektöründe kullanılan ısı ve su yalıtımı ürünlerinden dekoratif sıva ve boyaya, zemin çözümlerinden her türlü yapı kimyasalını da kapsayan geniş bir yelpazede üretim yaptığını belirten Timur Karaoğlu sözlerine şöyle devam etti;

Kalekim bünyesinde tüketici ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği yenilikçi markası Bi’Boya var. Genç ve dinamik markamız Bi’Boya ile müşterilerimizin yaşam alanlarına renk katıyoruz. 2021 yılının Eylül ayında lansmanını gerçekleştirdiğimiz Visuelle markamız ise değişen pazar ihtiyaçları doğrultusunda dekoratif kaplama sektörüne hızlı bir giriş yaptı.

kalekim.jpg

Yapı Kimyasallarının Jenerik Markası

“Kale Grubu olarak, kurulduğumuz günden bu yana faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda ülkemizin ve insanımızın gelişimine katkı sunan bir grubuz. Kurucumuz ve Değerli Büyüğümüz İbrahim Bodur’un miras bıraktığı değerler doğrultusunda ülkemiz için üretmekten hiçbir zaman vazgeçmedik. 49 yılda ortaya koyduğu başarı ve hayata geçirdiği ilkler ile yapı kimyasalları sektöründe jenerik markaya dönüşen Kalekim, bugün Balıkesir’de 2 olmak üzere, İstanbul, Yozgat, Isparta, Mersin, Erzurum, Mardin ve Arnavutluk’un başkenti Tiran’da kurulu 9 ayrı fabrikasında yılda yaklaşık 1 milyon ton, yapı kimyasalı, boya ve sıva üretimi yapıyor.

Kalekim, ülkemizde kalkınmanın lokomotifini oluşturan inşaat sektöründeki gelişime paralel olarak, her yıl istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdüren bir şirket olmaya devam ediyor. Biz de bu değeri yatırımcılarımıza açarak, daha ileriye taşımak hem yurt içinde hem de yurt dışında daha büyük ve daha güçlü bir Kalekim yaratmak amacıyla 2021 yılında halka arz sürecini gerçekleştirdik.

2022 Yılına Yatırımla Başladık

“Kalekim olarak, gerek küresel ölçekte gerekse de yakın coğrafyamızda yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen 2021 yılını, hedeflerimizin üstünde bir başarı ile kapattık. Dünyanın hammadde ve tedarik zincirinde sıkıntılar yaşadığı bu süreçte, bizler önceden aldığımız tedbirler ve doğru zamanda yaptığımız doğru hamleler ile başarıyla yönettik.

2021 yılında ortaya koyduğumuz başarılı performansı 2022 yılında da aynı şekilde devam ettirdik. Bu yılın ilk çeyreğinde net dönem karımızı, bir önceki yılın aynı dönemine göre, %194 oranında artırarak, yeni yıla iyi bir başlangıç yaptık. 2021’in ilk çeyreğinde 24,1 milyon TL olan net dönem karımızı da yeni yılın aynı döneminde 70,8 milyon TL’ye çıkardık.

Yine bu yılın başlarında yurt içi pazarına yönelik hedeflerimiz doğrultusunda, yapı kimyasalları ve beton teknolojileri alanında başarıyla faaliyet gösteren Lyksor Kimya A.Ş.’nin %75’lik kısmını satın aldık. İhtiyaç duyduğu hammaddeyi kendi bünyesinde üreten Lyksor Kimya A.Ş.’yi, inşaat malzemeleri sektöründeki portföyümüzü daha da güçlendirmek adına çok önemli bir yatırım olarak görüyoruz. Bu yatırımın önümüzdeki süreçte özellikle bu alanda bize önemli bir güç katacağına inanıyoruz.”

kalekim-seramik-yapistirici.jpg

Ar-GE Merkezimiz Avrupa Standartlarında Faaliyet Gösteriyor

Şirketin nihai başarısının içerisindeki en önemli konulardan birinin Ar-Ge olduğuna dikkat çeken Karaoğlu, “Kalekim olarak Ar-Ge, tasarım ve inovasyon odaklı faaliyetlerimizi şirket stratejilerimizi destekleyecek şekilde, inovasyon ve sürdürülebilirlik odağında yürütüyoruz. 2017 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak tescillenen Kalekim Ar-Ge bölümümüz, sektörünün en donanımlı Ar-Ge laboratuvarlarından birine sahip olup, her biri alanında uzman kişilerden oluşan ekibi ve sahip olduğu toplam 9,5 milyon TL değerindeki teknik ekipman ve altyapısı ile Avrupa standartlarında faaliyet gösteren bir merkez durumunda.”

Dış pazarlarda yerelleşme hedefi

Türkiye’nin küresel pazarlara açılan en önemli markalarından biri olarak, ihracat ve yurt dışı yatırımlarını önemli ve öncelikli stratejik bir hedef olarak görüyoruz. 2020 yılında toplam ciromuzun %29,6’sını oluşturan yurt dışı satışlarımızı, yaşanan zorlu sürece rağmen daha da ileri taşımak adına önemli yatırımlar yaptık. Bunların sonucu olarak da 2021 sonu itibarıyla, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yurt dışı satışlarımızı %78 oranında artırdık. Yurt dışında satışlarımızı en çok artırdığımız ülkeler Irak ve Fransa oldu.

Gittiğimiz coğrafya neresi olursa olsun; bulunduğumuz bölgedeki hammaddeler ile Avrupa Kalite Standartları’na uygun, aynı kalite ve performansta ürünleri bütün fabrikalarımızda üretebilme yeteneğine sahibiz. Bu doğrultuda yatırım planlarımızın ana konusunu yurtdışında ‘yerelleşme’ olarak tanımladığımız model oluşturmaktadır. Hedefimiz; yapı kimyasalları sektöründe gerek ülkemiz gerekse bölgemizde sahip olduğumuz liderlik pozisyonumuzu korumak ve yurt dışı pazarlarda yerinde üretime yönelerek, küresel bir marka olma yolunda hızla ilerlemektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.