Kale Grubu Fabrika Yapmak İçin Balıkesir'de Yer Aldı

Kale Grubu Fabrika Yapmak İçin Balıkesir'de Yer Aldı

Yatırımlarını Balıkesir'e taşıma kararı alan Kale Grubu yeni yapacağı 2 fabrika için Organize Sanayi Bölgesinden yer aldı.

A+A-

Osmangazi Köprüsü'nün tamamlanmasıyla Balıkesir'in yatırımda daha büyük ilgi görmeye başladığını dile getiren Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, Kale Grubu'nun yatırımlarını Balıkesir'e taşıma kararı aldığını söyledi.

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ile bugün saat 13.30'da imza töreni düzenleyeceklerini belirten Uğur, Kale Grubu'na Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yer sattıklarını söyledi. İmza töreninin ardından Kale Grubu'nun çalışmalarına hemen başlayacağını dile getiren Uğur, iki fabrikanın kısa süre içinde yeni yerine taşınacağını bildirdi. Uğur, "Yatırımların 'Kale'si İstanbullu sanayiciler, fabrikalarını Marmara'nın parlayan yıldızı Balıkesir'e taşıyor. Yatırımcılar artık Balıkesir'i daha çok tercih ediyor" dedi.

'Daha da büyüyeceğiz'

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise Türkiye'nin katma değeri yüksek, yenilikçi sektörlerle büyümeyi hedeflediğini belirterek, bu tür yatırımların ise sadece uygun arazi ve lojistikle değil, aynı zamanda donanımlı bir beşeri altyapı, iyi bir yerel yönetim ve yerleşmiş üretim kültürü istediğini kaydetti.

Balıkesir'in sanayi aşkını yaşayan ve yaşatan bir kent olduğunu vurgulayan Okyay, şunları söyledi:

"Genç ve başarılı bir kardeşimizin Balıkesir Sanayi Odası gibi önemli bir kurumun başında bulunması, Balıkesir'in geleceğine güvenimizi artıran önemli bir etken. Balıkesir'in bizdeki yeri çok değerli. Kalekim'in daha da büyümesine imkan sağlayacak bu tesisle Balıkesir'in gelişmesine katkı sağlama duygusu bize gurur ve sevinci aynı anda yaşatıyor."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.