Kadifekale'de Yıkılan Alanlar Yeşil Alana Dönüştürülüyor

Kadifekale'de Yıkılan Alanlar Yeşil Alana Dönüştürülüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadifekale’de başlattığı yıkımlar ve sonrasındaki yeşil alan harekatı sürüyor. Belediye, Ballıkuyu, Vezirağa ve Yeşildere’de binaların durumu için üniversite ile protokol imzalayacak. Ardından yeşil hat binalar yıkılarak ge

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları sürerken heyelan bölgesi olduğu gerekçesiyle Kadifekale’de üç mahalle yıkılarak Uzundere-TOKİ konutlarına taşınmıştı.

Büyükşehir daha sonra Kadifekale’nin Yeşildere-Buca yönüne bakan tarafında binaları yıkarak mülk sahiplerine bedellerini ödedi. Ardından oluşturulan yeşil hat kapsamında bölge yapılaşmaya kapatılarak ağaç dikimi yapıldı. Zaman zaman ağaçların ve yeşil alanın yakıldığı bölgedeki çalışmalar ise sürüyor. Büyükşehir, yıkım işlemlerini Ballıkuyu bölgesine doğru uzatırken bölgedeki diğer alanları da tamamen temizleyecek. Gecekondu bölgelerinde kalan riskli yapılar yıkılacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak olan protokol gereği ilk etapta Kadifekale Bölgesi, Ballıkuyu, Vezirağa ve Yeşildere Mevkilerinde Yapı Güvenliğine Tehdit Oluşturan Deformasyonların Mevcudiyetinin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi ile Önlem Önerileri Projesi ve Bu Kapsamda Yapılacak Analiz ve Değerlendirmeleri İçeren Teknik Rapor” hazırlanacak. Rapor sonrasında binalar yıkılarak bölgedeki yeşil hat genişletilecek. Buralara ağaç dikim işlemi yapılarak kent merkezi ağaçlandırılacak.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir kent genelinde son yapılan araştırmaya göre depreme dayanıksız, acil yıkılması gereken 330 bin adet bina-yapı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.