JW Marriott Residences Tarabya’dan Sarıyer’deki Yıkımlara İlişkin Açıklama

JW Marriott Residences Tarabya’dan Sarıyer’deki Yıkımlara İlişkin Açıklama

JW Marriott Residences Tarabya Yönetimi, İstanbul Sarıyer Belediyesince yıkıldığı haberleri medyaya yansıyan rezidanslarına ilişkin; inşaat işlemlerinin yasalara uygun devam ederken belediyenin yaptığı uygulamanın hukuka aykırı olduğunu bildirdi

A+A-

İstanbul Sarıyer’de JW Marriott’a ait rezidansların yıkımına başlandığına ilişkin haberlere, JW Marriott Residences Tarabya Yönetimi’nden bir açıklama geldi. Açıklamada haberlere konu olan yapının, Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinin 6. Maddesinin 6. Fıkrası kapsamında inşaata başlandığı, kapladığı alanın büyütülmediği ve ek kat çıkılmadan yapıldığı vurgulandı. İnşaat işlemlerinin yasalara uygun olduğu aktarılırken Sarıyer Belediyesi’nce yapılan işlemler tamamen haksız ve hukuka aykırı olduğu beyan edildi ve gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

DEPREME DAYANIKLI

JW Marriott Residences Tarabya Yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün basın mecralarında yer alan, “Sarıyer Belediyesi rezidans inşaatında yıkıma başladı” başlıklı haberler üzerine bir açıklama yapılması gereği ortaya çıkmıştır. Haberlere konu olan yapımızda, Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinin 6. Maddesinin 6. Fıkrası kapsamında inşaata başlanmıştır. Kaba inşaat halindeki yapımız, 3194 sayılı Kanun uyarınca düzenlenen Yapı Kayıt Belgesi kapsamında tarafımıza verilmiş hak uyarınca, yapımızın kapladığı alan büyütülmeyerek, ek kat çıkılmadan, yalnızca mevcut kaba inşaatı tamamlanmaktadır. Ayrıca İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Müdürlüğü’nden de gerekli izinler alınmıştır.

Özetle 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yasal ve güncel yapı kayıt belgesi halen geçerliliğini sürdürürken ve tarafımızca yapılan inşaat işlemleri yasalara uygun bir şekilde devam ederken, Sarıyer Belediyesi’nce yapılan işlemler tamamen haksız ve hukuka aykırıdır. Yasalarca korunan haklarımız için, tüm yasal süreçleri de başlatmış bulunmaktayız.

Ayrıca İmar Kanunu uyarınca Yapı Kayıt Belgesi alınmadan önce, binamızda kapsamlı güçlendirme çalışmaları gerçekleştirmiştir. Habere konu taşınmazın depreme dayanıklı olduğu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yaptığı testler sonucunda hazırlanan 19.07.2023 tarih ve 1253084 numaralı rapor ile de sabittir. Hepsi yasalara dayanan bu uygulamalar ışığında, sizleri bilgilendirmek istedik. Saygılarımızla.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.