İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm 2020

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm 2020

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum İzmit Cedit mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1.150 konutun ihalesinin TOKİ tarafından 2020 sonuna kadar yapılacağını söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli İl Koordinasyon Toplantısına katıldı. Kurum, toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. 

CEDİT KENTSEL DÖNÜŞÜM İHALESİ 2020'DE YAPILACAK

Kurum, şu açıklamalarda bulundu: “İzmit Cedit Mahallesi daha önce ilçe belediyemizle görüştük. Kentsel dönüşüm çok zor bir süreç. Sadece ilçe belediyesinin gücünün yetme imkanı maalesef yok. Büyükşehrin, bakanlığın desteği çok önemli. İlçe belediyemizin de yaşadığı zorluklar nedeniyle alıyoruz ve Büyükşehir Belediyemiz ve Bakanlığımız bu projede vatandaşımıza verilmesi gereken her türlü desteği veriyoruz. Katları azaltıyoruz. İzmit ve Kocaeli’ye yakışacak yatay mimari dediğimiz 4-5 katı geçmeyen projeyi Cedit Mahallesi’ne uygulayacağız. Bu da örnek bir dönüşüm olacaktır. Bu ihaleyi de  TOKİ  Başkanlığı 1150 konut olarak tasarımını yaptı. İnşallah yıl sonuna kadar ihaleyi gerçekleştireceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.